Gâdea pictează icoana mucenicului Felix

Gâdea pictează icoana mucenicului Felix

Echipa de propagandă a condamnatului Dan Voiculescu pregăteşte tot mai agresiv terenul pentru momentul în care Justiţia ar putea emite o sentinţă irevocabilă de condamnare, cu executare, pentu informatorul Felix.

Gâdea şi orchestra de vuvuzele patronată de Dan Voiculescu se ocupă de ani de zile cu pregătirea terenului pentru momentul în care Felix va primi sentinţa finală. Cazul Năstase a fost doar o încălzire pentru scopul final al campaniei de dezinformare purtată abil pe Antena 3, un instrument foarte eficient de propagandă şi manipulare. Pentru a-şi atinge scopurile, vuvuzelele lui Felix au întors pe toate feţele cazuri mai mult sau mai puţin serioase în care unele instanţe au produs erori judiciare.

  • Citiţi şi: Mircea Badea, pițiponcul de la pagina 5

Foarte interesant este conflictul logic pe care îl produc propagandiştii lui Dan Voiculescu în fiecare emisiune unde sunt prezentate cazuri soluţionate definitiv în favoarea invitaţilor lor. Motivul este foarte simplu. În final "Justiţia" a ajuns la o soluţie corectă, ceea ce dovedeşte tocmai că în acele cazuri a funcţionat corect sistemul. Printre manipulările grobiene cu care îşi construieşte Voiculescu întreaga campanie de dezinformare este prezentarea Curţii Europene a Drepturilor Omului ca pe o instanţă care decide că unele sentinţe sunt ilegale. Este un mod eficient de a induce în eroare propriul public, care nu ştie exact ce înseamnă CEDO şi cu ce se ocupă. Telespectatorilor nu li se explică limpede că CEDO constată doar încălcări ale unor principii definite în Convenţia Europeană a Drepturilor Omului. Niciodată CEDO nu anulează sau contestă deciziile instanţelor naţionale, se referă doar la respectarea unor conditii de derulare a proceselor. Propaganda lui Felix prosteşte publicul cu bună ştiinţă, fără să-i pese că se face de râs în faţa celor care ştiu cu ce se ocupă CEDO. Aceştia nu contează, pentru că Gâdea şi compania ştiu că ei nu se vor închina niciodată la icoana mucenicului Felix. Miza finală a dezinformării este transformarea lui Dan Voiculescu dintr-un personaj infam într-un mucenic. Pastorul Gâdea pictează în fiecare seară icoana varanului mucenic. Dacă e foarte simplu de priceput pentru ce fac asta vuvuzelele lui Felix, este mai greu de înţeles ce e în mintea patronului care comandă această gălăgie păcătoasă. Voiculescu are o judecată serios alterată dacă îşi imaginează că poate să-şi rezolve astfel problemele penale. Dovedeşte că a rămas prizonier în anii de început ai democraţiei, când mafia securistă din care provine putea să facă orice în România sub protecţia blajină a celui mai sărac şi cinstit preşedinte din istorie. Pare desprins de realitate, plutind la înălţimi foarte mari unde aerul e rarefiat şi creierul nu se mai oxigenează bine. De aici toate halucinaţiile pe care le împrăştie zilnic prin vuvuzelele de la Antena 3. În toţi aceşti ani, în care a răcnit până la isterie că dosarul lui este unul comandat politic, Dan Voiculescu a mai demonstrat ceva. Toată fuga de Justiţie şi întregul circ împotriva magistraţilor trădează faptul că Felix se ştie foarte vinovat. Un nevinovat nu avea nevoie de toate acestea. Işi apăra senin şi calm nevinovăţia în instanţă, singurul loc unde se decide dacă este sau nu vinovat. El ştie însă bine că acolo nu are nicio şansă.

Citiţi mai mult:
  • Mircea Badea, pițiponcul de la pagina 5
  • Învăţătoarea şpăgară, faţa hidoasă a unei mentalităţi josnice care nu trebuie tolerată
  • Un grup infracţional organizat politic preia controlul total în România
  • Rânjetul lui Ion Iliescu şi argumentele toante ale autorilor hipsteriei de la Pungeşti
  • ROMÂNIA, aşa cum nu o vezi la TV. O japcă de un miliard de euro a Guvernului Ponta
  • România, aşa cum nu o vezi la TV: aria dezbinării şi studenţii basarabeni de la metrou
  • Cum ne fură mafioţii mână în mână cu politicienii
  • Milițienii care te rup în bătaie și judecătorul șmecher
  • Lacrimi de crocodil pentru infractori, vărsate din mentalitate de delincvent
  • Statuia lui Mazăre și sarea de baie de la magazinul de etnobotanice
  • Un şantier nu vine niciodată singur
  • România, aşa cum nu o vezi niciodată la TV: Balamucul prin care treci fără să-ţi dai seama
  • România, așa cum nu o vezi niciodată la televizor: cele două țări de la colțul străzii
  • România, așa cum nu o vezi la televizor: cum se fură la spălătorie și de ce e hoția sport național
  • România, așa cum nu o vezi la TV: Misterul telecabinei de aur de pe acoperișul României
Participă, alături de cititorii din comunitatea evz.ro, la dezbatere.

Primul SITE DE ȘTIRI din România în care TU esti PARTENER egal cu JURNALIȘTII Jurnaliştii şi cititorii, parteneri egali Vezi mai jos opiniile cititorilor despre acest editorial și comentariile pe tema propusă dezbaterii și SPUNE ȘI TU ce părere ai! Citește alte editoriale ale jurnalistului Mălin Bot și urmărește dezbaterile cu cititorii din secțiunea de comentarii a articolelor:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Caracatița care înhață România
  • Republica Bananieră România
  • Paradoxul Felix: securiștii prosperă, victimele sunt condamnate

Comentează acest editorial mai jos, în dezbaterea purtată chiar cu autorul!