Fostul viceprimar UDMR al Clujului va merge la închisoare. Milionar din top 300 condamnnat și el pentru SPĂLARE DE BANI

Fostul viceprimar UDMR al Clujului va merge la închisoare. Milionar din top 300 condamnnat și el pentru SPĂLARE DE BANI

Curtea de Apel Cluj a dispus vineri, condamnarea viceprimarului municipiului Cluj Napoca, Anna Horvath la închisoare cu executare, fiind găsită vinovată de trafic de influență și spălare de bani.

Anna Horvath a fost condamnată la doi ani de închisoare pentru spălare de bani și alți doi ani de închisoare, pentru trafic de influență. Judecătorul a dispus ca Anna Horvath să execute doi ani și opt luni, în regim de detenție. În plus, fostul viceprimar trebuie să restituie mita de 20.000 de lei, pe care ar fi primit-o de la omul de afaceri clujean Fodor Zsolt.

Pe lângă Anna Horvath, judecătorul a mai dispus să îl condamne pe Fodor Zsolt, milionar din top 300, la un an și șase luni de închisoare, pentru cumpărare de influență și la doi ani pentru spălare de bani. În final, Fodor a primit doi ani și șase luni, pedeapsa urmând a fi suspendată. Milionarul va trebui să presteze 80 de zile, muncă în folosul comunității, la Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public și Privat Cluj.

Viceprimarul influent al Clujului

Pe scurt, procurorii DNA Cluj au acuzat-o pe Anna Horvath de faptul că aceasta a intervenit pe lângă directori de la Direcția de Urbanism din cadrul Primăriei Cluj Napoca, pentru a-l ajuta pe Fodor Zsolt, cu obținerea unor documente pentru o clădire situată în cea mai frumoasă piațetă a Clujului, Piața Muzeului. În schimb, Fodor i-a dat lui Anna Hirvath abonamente la festivalurile Electric Castle și Untold, abonamente care au fost distribuite tinerilor din UDMR care au făcut campanie electorală pentru viceprimar.

În ordonanța prin care procurorii DNA Cluj au plasat-o pe Ana Horvath sub control judiciar sunt enumerate o serie de nume ”grele” ale unor oameni de afaceri din Cluj, de origine maghiară, dar și funcționari publici importanți de la Primăria Cluj Napoca, oamenii de bază ale mandatului de primar al lui Emil Boc.

Pe lista de martori din dosar penal se numără fostul arhitect șef al Clujului, Ligia Subțirică, directorul Direcției de Urbanism, Corina Ciuban, șeful Serviciului Autorizații de Construire, Ramona Rusescu, șeful Direcției Patrimoniu Public, Iulia Ardeuș și șeful Serviciului Siguranța Circulației, Mirela Mărincean, dar și nepoata lui Emil Boc, Mihaela Boc.

Afaceriști grei pe listă

Surse judiciare susțin că dosarul lui Ana Horvath a fost disjuns dintr-un mare dosar de corupție, care este instrumentat pe ”siguranță națională”. De altfel, în acest dosar există mai mult interceptări ale unor discuții telefonice și ambientale, purtate de Ana Horvath cu diverși oameni de afaceri cu interse imobiliare în Cluj Napoca.

În afară de funcționarii publici, pe lista celor cu care Ana Horvath are interzis la discuții de orice fel, sunt milionarii Vasile Vita, patronul Vitacom, sora acestuia Iustina Maria Vita, Adam Ambrus, unul dintre patronii Nervia, societate cu investiții importante în domeniul imobiliar, dar și Laszko Csaba, directorul general al celei mai mari fabrici de scaune din România, cu sediul la Cluj Napoca, Antares SA. Pe lângă aceștia mai sunt soții Fodor Zsolt și Marta Silvia, patronii Euro GSM și investitori imobiliari.

Procurorii DNA o acuză pe Ana Horvath că a primit mită suma de 20.000 de lei de la Fodor Zsolt, pentru a interveni pe lângă angajații Primăriei Cluj Napoca, care trebuiau să emită mai multe autorizații de construire. 

În acest dosar au fost puși sub acuzare, până în prezent, viceprimarul Clujului, Ana Horvath și omul de afaceri Fodor Zsolt.

Tineretul UDMR o face praf pe Ana Horvath

Șeful tinerilor UDMR-iști din Cluj, Res Konrad Gergely, a bagat-o la ”apă” pe Ana Horvath. Surse judiciare susțin că acesta a fost audiat de DNA Cluj, unde a recunoscut că Fodor Zsolt a fost cel care a cumpărat 60 de abonamente la festivalurile, Untold, Electric Castle și Doble Rise, pentru voluntarii care au ajutat-o pe viceprimarul Ana Horvath în timpul campaniei pentru elegerile locale unde a candidat pentru funcția de primar al Clujului, recunoscând astfel că aceasta a primit bani ”negri” pentru a-și finanța campania electorală. Res Konrad a spus că finanțarea a fost mascată pe un proiect care a purtat numele ”promovarea voluntariatului în cadrul Uniunii Studențești Maghiare din Cluj”.

Res Konrad a spus că a fost contactat de Ana Horvath care l-a informat că va primi ”pe Uniune”, o sponsorizare de la Euro GSM, firma lui Fodor Zsolt. Sponsorizarea consta în cele 60 de abonamente la la concerte pentru voluntarii lui Ana Horvath.

Președintele tinerilor UDMR-iști a mai spus că cei care s-au ocupat de cumpărarea abonamentelor au fost angajații EUro GSM.

 

 

Ne puteți urmări și pe Google News