Editura Evenimentul si Capital

UPDATE Fostul Ministru al Transporturilor, MIRON MITREA, află JOI dacă va fi LIBERAT din ÎNCHISOARE | GALERIE FOTO şi VIDEO

Miron Mitrea, fostul ministru al Transporturilor
Autor: | | 3 Comentarii | 1152 Vizualizari


Vezi galeria foto:

Tribunalul Constaţa decide, marţi, definitv dacă Miron Mitrea va fi liberat din închisoare. Instanţa Constănţeană judecă două cereri, comasate, solicitate de fostul ministru al Transporturilor. Prima cerere fiind făcută în nume personal şi respinsă de judecătoria Medgidia, iar a doua cere făcută în urma contestării deciziei comisiei din Pentienciarul Poarta Albă care i-a respuns liberarea.

UPDATE Miron Mitrea va afla joi, 17 martie, dacă va fi liberat din penitenciarul Poarta Albă unde ispășește pedeapsa de doi ani închisoare la care a fost condamnat în februarie 2015 pentru fapte de corupție. Tribunalul Constanța va analiza, până atunci, argumentele suplimentare depuse de apărătorii deținutului, constând în alte recompense primite, între timp, de Miron Mitrea pentru bună purtare în închisoare.

"Miron Mitrea îndeplinește condițiile liberării condiționate"

În apărarea clientului său, avocatul Sorina Dina, a arătat, pe larg, că pe toată perioada executării pedepsei, Miron Mitrea a muncit neîntrerupt, cerând judecătorului să admită contestația formulată împotriva celor două sentințe ale judecătoriei Medgidia care îi respinsese liberarea condiționată. “În privința timpului efectiv executat , vă rugăm să constatați că îndeplinește fracția de 2/3 pentru a putea beneficia de liberarea condiționată”.

Miron Mitrea, un deținut model?

Din 5 martie, când a scăpat de perioada de 21 zile de carantină, Miron Mitrea a intrat în comisia pentru stabilirea regimului detenției și apoi în comisia de muncă din penitenciar care, din luna martie 2015 l-a planificat la muncă in centrala termică a închisorii și ulterior, la un punct de lucru in exterior, cu agent. „A muncit, așadar, pe toată perioada executării pedepsei. Miron Mitrea avut un comportament corespunzător normelor carcerale, încadrându-se în programul zilnic ordonat, executând ordinele, dispozițiile primite din partea cadrelor unității”, a precizat avocatul Sorina Dina.

Recenzii de carte în pușcărie

Deținutul Miron Mitrea nu ar fi avut relații conflictuale cu ceilalți deținuți. “Cum rezultă din caracterizare, Miron Mitrea a participat la activități educative, concursuri tematice, recenzii de carte, activități sportive și activități educaționale A fost recompensat cu patru recompense cu suplimentarea dreptului la pachet și vizită, o recompensă cu invoire de 24 de ore, una cu învoire de trei zile și două recompense cu învoire de cinci zile”, a subliniat Sorina Dina.

DNA respinge liberare lui Miron Mitrea

Procurorul DNA Constanța, Nadia Zlate, a cerut însă menținerea lui Miron Mitrea în penitenciar, considerînd  "inoportune", contestațiile deținutului. Procurorul a susținut, „conform socotelilor mele”, că Miron Mitrea nu a executat nici jumătate din pedeapsă, în raport cu munca prestată. Ea a invocat și ultima Ordonanță din 9 februarie care elimină creațiile literare din pușcărie. Avocatul Sorina Dina a contrazis-o argumentnd că Miron Mitrea și-a scris cele trei lucrări înainte de apariția ordonanței cu pricina.

Procuroul DNA, contrazis de apărare

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate