Editura Evenimentul si Capital

Fostul director al Agenției de șomaj Cluj a fost pus în libertate

Autor: | | 2 Comentarii | 858 Vizualizari

După ce a stat zece luni în arest la domiciliu, fostul director al Agenției de Șomaj Cluj, Daniel Don (foto) este liber, fără control judiciar. Judecătorul de drepturi și libertăți de la Curtea de Apel Cluj a pus în discuție, din oficiu, faptul că mandatul de arestare nu a fost pus în discuție la momentul potrivit.

Mandatul de arest la domiciliul, în cazul lui Don, a expirat în data de 25 august 2015, iar Curtea de Apel Cluj a pus în discuție prelungirea acestei stări abia la data de 29 august, adică după patru zile. La termenul de azi, judecătorul a constatat din oficiu că măsura arestului nu a mai fost prelungită și că Don este liber să plece unde vrea, fără a fi obligat să se prezinte la poliție, de două sau trei ori pe săptămână.

Surse judiciare, din cadrul Curții de Apel Cluj, susțin că dosarul lui Don a fost la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde s-a judecat o cerere făcută de fostul director al Agenției de Șomaj Cluj, care a fost declarată de judecătorii supremi ca fiind inadmisibilă. Apoi, dosarul a stat la București timp de trei săptămâni și a fost trimis la Cluj, abia în data de 26 august, adică după o zi după ce măsura arestului a expirat.

”La Înalta Curte de Casație și Justiție, în conformitate cu art. 20 din Constituție, contestația mea trebuia să se judece după reglementările europene și anum,e după Convenția CEDO, instanțele din România și ân special cele penale, în afară de Codul Penal și cel de Procedură Penală nu iau în calcul și celelalte legi cum ar fi Constituția României, articolul 20 și reglementările europene printe care CEDO și Directiva Europeană 13/2012, care nu a fost respectată deloc in dosarul meu”, a spus Daniel Don.

Acuzația: a luat peste 800.000 de lei

Procurorii DNA susțin că Daniel Don a primit, în perioada ianuarie 2013 – noiembrie 2015, în calitatea de director executiv al AJOFM, în mod repetat, sume de bani totalizând 884.045 lei, bani care provin din bugetele unor proiecte finanțate din fonduri europene, prin programele POSDRU și FEAG. ”Din actele cauzei rezultă faptul că, în activitatea de implementare a proiectelor în care AJOFM Cluj are calitatea de beneficiar sau partener erau cooptate de către Don Daniel persoane provenind din rândul angajaților AJOFM, subordonați ai acestuia ori din rândul foștilor angajați suspendați din funcție, aceștia fiind desemnați în calitate de experți ai proiectelor”.

În replică, apărătorii lui Daniel Don susțin că acesta nu a primit niciodată vreun leu de la angajații proiectelor europene.  În dosar există mai multe mărturii făcute de angajați ai Agenției de Șomaj, care fie probleme psihice, fie au mari probleme de comportament, find jucători înrăiți de jocuri de noroc.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate