Florin Dumitrescu este primul Chef român din juriul competiției internaționale San Pellegrino Young Chef Competition 2015

Florin Dumitrescu este primul Chef român din juriul competiției internaționale     San Pellegrino Young Chef Competition 2015

Chef Florin Dumitrescu a fost ales să facă parte din juriul prestigioasei competiții culinare San Pellegrino Young Chef Competition 2015, fiind astfel primul bucătar român care va juriza în cadrul unei astfel de întreceri. Alături de alţi doi Chefi, Jerzy Pasikowski din Polonia și Jiri Stift din Cehia, Chef Dumitrescu va completa echipa juraţilor pentru regiunea Europei de Est.

„Pentru mine este, fără doar și poate, o adevărată onoare să fac parte din juriul unei competiții culinare de acest calibru. Sunt foarte bucuros că România se află, pentru prima oară, într-un astfel de concurs, cu doi tineri bucătari foarte talentați, și încântat că am fost ales să reprezint, ca jurat, Europa de Est. Pentru mine, ca bucătar, este o ocazie să sprijin tinere talente culinare, însă este și o mândrie să pot contribui la așezarea României pe harta gastronomică internațională”, mărturisește Chef Dumitrescu. Acesta recunoaște că a fost foarte fericit să constate că doi tineri bucătari români au fost selectați să participe la acest concurs – Emanuel Mocan și Mihai Toader – mai ales că unul dintre ei și-a făcut ucenicia în bucătărie sub atenta sa îndrumare.

La nivel mondial, în competiție intră 20 de regiuni geografice care vor aduce cei 20 de finaliști. Pentru prima oară, România este terenul competiției locale pentru o întreagă regiune, alături de țări ca Polonia, Cehia, Slovacia, Bulgaria, Moldova și Ungaria, reprezentând Regiunea de Est a Europei în cadrul acestui concurs. Competiția locală urmărește să dezvăluie cultura culinară gourmet a țărilor participante și își propune să găsească sinteza între calitate, un stil vibrant de a găti, prestigiu și talent.

Juriul va selecta primii 10 clasați pentru fiecare regiune în parte, în urma aplicațiilor online, ghidându-se după cinci reguli de aur: ingrediente, competențe, geniu, aspect, mesaj. Între 16 ianuarie și 28 februarie, cei 10 finaliști ai fiecărei regiuni vor intra în competiția locală: fiecare regiune va avea un juriu format din Chefi celebri, care vor gusta felurile de mâncare realizate de finaliști și îl vor alege pe cel mai bun. Până la finalul lunii februarie, vor fi anunțați cei 20 de finaliști din toate regiunile, care vor participa mai departe în etapa finală a concursului ce va avea loc la Milano, în iunie 2015.

San Pellegrino aduce pentru prima oară în România „Young Chef Competition”, o competiție de calibru ce îşi propune să caute talente în bucătărie. Competiţia este deschisă tuturor tinerilor Chefi cu vârste de până la 30 de ani.  

Ne puteți urmări și pe Google News