Editura Evenimentul si Capital

FISCUL dă o replică presei: IATĂ ce spune despre vânzătoarea de urzici amendată!

Autor: | | 10 Comentarii | 3423 Vizualizari

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a emis un comunicat despre modul în care opinia publică "este informată defectuos" în legătură cu acțiunile de control desfășurate de Direcția Antifraudă.

În ce privește suspendarea activității restaurantului PUB 18 pentru doar 3,18 lei, din compararea raportului informativ emis de casa de marcat cu monetarul reprezentând încasările zilei, până la momentul controlului, a rezultat o diferență în minus de 1.596,72 lei, nu de 3,18 lei, se arată în comunicat.

Astfel, în nota explicativă semnată olograf de barmanul unității este precizat că acesta i-a înmânat administratorului societății "în jur de 1.600" lei.

„La solicitarea inspectorilor de a prezenta dovada, constând în dispoziția de plată, acesta a precizat că nu deține un astfel de document întrucât l-a înmânat administratorului, deși legea prevede că un exemplar al dispoziției de plată trebuie să rămână în unitate”, se arată în comunicat.

Ulterior, administratorul societății a venit ulterior controlului pentru a prezenta dispoziția de plată, într-un singur exemplar, pentru suma de 1.600 lei.

Un alt caz este cel al cofetăriei Codrina din Timişoara.

„Despre Cofetăria Codrina din Timişoara s-au publicat ştiri, din nou fără a ne fi solicitată poziția, prin care a fost prezentată o situaţie fără corespondenţă cu realitatea, respectiv suspendarea activităţii pentru un plus de 1,5 lei în casa de marcat. În fapt, inspectorii DRA Deva nu au verificat deloc activitatea SC Codrina SRL”, susţin oficialii ANAF.

Un alt caz este cel legat de confiscarea "urzicilor unei bătrânici".

„În legătură cu materialele apărute în presă legate de confiscarea "urzicilor unei bătrânici" de către Direcția Antifraudă, fără a fi întrebați în legătură cu veridicitatea informației, precizăm că acest lucru este, de asemenea, nereal. Acest gen de activități nu intră în sfera acțiunilor întreprinse de DGAF”, afirmă oficialii instituţiei.

În 2014, 90% dintre cazurile instrumentate de Direcția Antifraudă au vizat prejudicii de peste 1 milion de euro/dosar, iar în primele două luni din 2015 procentul dosarelor de peste 1 milion de euro au reprezentat 87% din total sesizări penale înaintate organelor de anchetă.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Economie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate