Fiecare român cu durerea lui. Scrisoarea săptămânii. Instalația cu 18 clopoței a fost obiectiv turistic

Fiecare român cu durerea lui. Scrisoarea săptămânii. Instalația cu 18 clopoței a fost obiectiv turistic

Referitor la instalația cu clopoței de la intrarea în Parcul Herăstrău dinspre Arcul de Triumf:

Pe soclu scrie: Botoșani GMC/Electro Alfa Internațional. Instalația cu 18 clopoței a fost un obiectiv turistic al Bucureștiului.

Parcul aparține Primăriei Municipiului prin Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement.

Eu – domiciliat în sectorul 1, contribuabil alegător – am pretenția că autoritățile publice locale să-și facă datoria, iar personalul de conducere să-și merite salariul și funcția.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nu mă încălzesc scuzele și justificările, cer pedepsirea celor vinovați și mediatizarea numelor acestora pentru conștientizarea tuturor funcționarilor publici.

Când s-a raportat defectarea instalației și de ce nu s-a remediat până azi?

Probabil a fost defecțiune: abuz în serviciu sau neglijență în serviciu.

Parchetul Municipiului București – Direcția Generală de Poliție a Municipiului București trebuie să se autosesizeze și să facă anchetă.

Jurnaliștii de investigații, nu mă îndoiesc, vor lucra mai repede decât Poliția.

Invoc drepturile mele constituționale de liberă exprimare și de petiționare.

Doresc ca la repunerea instalației în funcție să fie invitați: Prefectul, Primarul PMB, Președintele CGMB, Ministrul Turismului, Ministrul Public, Avocatul Poporului și Preledintele României.

Mazilu Constantin

Povestea unui bun național

Prin anii 1920, economia capitalistă din România a luat avânt. Până în 1930, în multe zone din România au apărut multe fabrici, industria petrolieră era în plin avânt, lucru ce a făcut necesară producerea a cât mai multă energie electrică. În acest context, în comuna Florești, în anul 1027, pe malul stâng al râului Prahova s-a construit o centrală termo-electrică, cunoscută drept Uzina Electrică Florești, cu clădiri impunătoare, stârnind admirația populației locale și a vizitatorilor.

Uzina Electrică Florești a produs energie electrică până prin anii 1970-75. Întrucât avea un consum de gaze naturale foarte mare, conducerea comunistă a hotărât să fie trecută în conservare, producând doar abur pentru Fabrica de Anvelope Florești, o perioadă de 10-12 ani.

În anul 2002, conducerea PSD Prahova facilitează trecerea Electrocentralei Florești din proprietatea CT Brazi în proprietatea Primăriei Florești. Primarul hotărăște concesionarea acestui activ industrial. Imediat s-a prezentat un „investitor” turc, care a promis că în spațiile din cadrul Uzinei Electrice va face o fabrică de biscuiți și va angaja în jur de 200 de persoane. După două-trei luni de negocieri, investitorul turc a uns ușile primăriei cu vreo 60.000 euro (așa se vorbea în comună în acel moment) și a concesionat turcului uzina. Acesta a făcut o primă plată de aproximativ 80 de milioane de lei vechi și a trecut la treabă. A tăiat turbinele, cazanele, podurile rulante și zeci de tiruri au cărat fierul, cuprul și aluminul în Portul Constanța. Se aproximează că tot ce a luat „investitorul” turc valorează cam 2-3 milioane de euro.

În acest timp, consilierii locali făceau reclamații privind jaful de la această unitate industrială. Investit în funcție, noul primar a început să pună ordine. A pus Poliția Locală să păzească non-stop Uzina Electrică. Mai erau niște resturi de utilaje, uși ferestre (din fier masiv) precum și acoperișul sălii cazanelor, construit din grinji metalice (aproximativ cât o jumătate de teren de fotbal). În perioada 2004-2007, primarul com. Florești a luat tot ce era metal și l-a valorificat în folosul său personal. Pentru furtul a sute de tone de metal, actualul primar nu a răspuns niciodată, deși s-au făcut zeci de reclamații. Plata persoanelor din Poliția Locală în acești ani, din banii publici (pentru paza acestui obiectiv să nu fure alt cineva fierul), de unde îi recuperăm??

Poate prin intermediul ziarului „Evenimentul zilei”, se vor sesiza DNA-ul, ANI și Procuratura.

Ioniță Ion

Dragi cititori,

Această pagină vă este dedicată în fiecare sâmbătă. Am vrea să cuprindă cât mai multe semnale de la dumneavoastră, de aceea vă rog să ne trimiteți texte scurte, despre lucruri de interes public, lucruri care vă frământă și cărora nu le-ați găsit rezolvare. Așteptăm scrisorile dvs. pe adresa: „Evenimentul zilei, bd. Dimitrie Pompeiu nr 6, sect. 2, București”.

Vă mulțumesc pentru că ne sunteți aproape! Să aveți o săptămână minunată!

Simona Ionescu, redactor șef