Expoziţia „Corneliu Baba - Desemnurile unui pictor” se deschide în această seară la Muzeul Colecţiilor de Artă reunind 130 de lucrări de grafică din colecţia soţiei artistului, Constanţa Baba, realizate în creion, tuş, beitz, acuarelă, tempera şi pastel. Lucrările sunt expuse în premieră şi sunt reprezentative pentru creaţia unuia dintre cei mai importanţi pictori români moderni.
Expoziţia este structurată în jurul unor teme recurente în arta lui Corneliu Baba, dintre care se remarcă seriile de portrete ale unor personalităţi de seamă din cultura românească (Mihail Sadoveanu, 1951 şi Tudor Arghezi, 1960), ale soţiei sale (Soţia artistului, 1957) şi autoportretele artistului (Autoportret, 1984).
Expoziţia, care va putea fi vizitată până pe 11 martie 2015, vine în completarea Colecţiei C. Baba, inclusă în expunerea permanentă a Muzeului Colecţiilor de Artă, care cuprinde lucrări de pictură, dar şi obiecte personale ale artistului.
Corneliu Baba (1906 - 1997) a urmat cursurile Facultăţii de Litere şi Filosofie din Bucureşti şi ale Academiei de Arte Frumoase din Iaşi, avându-l drept profesor pe Nicolae Tonitza. Ulterior, a îmbrăţişat o bogată carieră academică la catedra de pictură de la Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din Bucureşti, unde a format multe generaţii de artişti.