Editura Evenimentul si Capital

Expoziția „90×30 PROLOG” și-a închis porțile, la Galeria Romană

Autor: | | 0 Comentarii | 75 Vizualizari

Aseară, a avut loc finisajul expoziției „90×30 PROLOG”, „cel mai important grup din istoria picturii contemporane românești”, după cum au apreciat gazdele expoziției ce s-a desfășurat la Galeria Romană.

 Evenimentul s-a bucurat de participarea pictorului Paul Gherasim, artist ce a împlinit 90 de ani, pe 25 iunie, și unul dintre membrii fondatori ai grupării artistice „Prolog”, înființată în urmă cu 30 de ani, dar și alți artiști expozanți. „În această lume care ne îngrijorează ar trebui să nu mai ignorăm valorile, ci să le punem în frunte și să le urmăm”, s-a rostit în încheiere. Cu modestie, apreciații pictori au mulțumit pentru prilejul de a-și expune creațiile. Expoziția a fost vernisată la o mare sărbătoare, Sf. Gheorghe, pe 23 aprilie, și și-a închis porțile tot la o mare sărbătoare, Sf. Petru și Pavel.

În cadrul expoziției „90×30 PROLOG” s-au putut admira lucrările, expuse în cele cinci săli de la Galeria Romană, realizate de membrii actuali ai grupării - Paul Gherasim, Constantin Flondor, Ion Grigorescu, Horea Paștina, Matei Lăzărescu, Christian Paraschiv, Mihai Sârbulescu, dar și de prietenii care i-au însoțit în timp - Afane Teodoreanu, Vasile Varga, Gheorghe Berindei, Florin Niculiu, Ion Nicodim, Octav Grigorescu, Horia Bernea, Sorin Dumitrescu, Dan Mohanu și Andrei Rosetti.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Cultură

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate