EVZ TV.Teodor Baconschi: "Declaraţiile de ieri pun România sub semnul întrebării în cadrul UE"

EVZ TV.Teodor Baconschi: "Declaraţiile de ieri pun România sub semnul întrebării în cadrul UE"

Ediţia de astăzi a emisiunii "Evenimentul zilei" de la postul B1 TV, moderată de Silviu Sergiu, i-a avut ca invitaţi pe Teodor Baconschi, vicepreşedintele Partidului Mişcarea Populară, şi pe jurnaliştii Laurenţiu Colintineanu (RFI) şi Mălin Bot.

Principaele teme de discuţie au fost asaltul asupra statului de drept, situaţia politică din România, cât şi declaraţiile făcute ieri de Traian Băsescu şi Crin Antonescu.

Puteţi adresa întrebări direct pe evz.ro, în secţiunea de comentarii a articolului care va prezenta discuţiile din emisiune, pe adresa de mail online@ evz. ro şi la telefonul 021.202.2000. LIVE TEXT Despre declaraţiile de ieri ale lui Traian Băsescu

"Crin Antonescu i-a replicat preşedintelui spunând că nimeni nu a spus că România este pe marginea prăpastiei. A spus-o, însă, domnul Barroso. Declaraţiile de ieri pun România sub semnul întrebării în cadrul UE. Te faci de râs, intri într-o stare de incertitudine şi rişti să fi privit cu suspiciune în mediul geo-politic. Nu există democraţii perfecte. Trebuie să lupţi pentru standarde" - Teodor Baconschi Despre o reorientare a României în politica externă "Premierul Ponta se referea la o relaţie economică cu Federaţia Rusă. O reorientare geo-strategică mi se pare greu să cred că ar fi intenţionată. Nu îmi imaginez posibilitatea practică, date fiind calităţile de membru al României în NATO şi UE. Nu este nimic anormal să existe o relaţie economică cu Federaţia Rusă. O reorientare politică mi se pare imposibilă şi de nedorit" - Laurenţiu Colintineanu "În cadrul Serviciului European de Afaceri Externe există relaţii şi un dialog între UE şi Federaţia Rusă sau China. Există mai multe chestiuni tehnice. Noi trebuie să ţinem cont de poziţia UE în discuţiile noastre cu Rusia şi China" - Teodor Baconschi "Bruxellesul a cerut să nu se negocieze nişte chestiuni separate, pentru că există o negociere în curs a grupului comunitar. Pericolul pentru statele din Estul Europei ar fi, având în vedere situaţia economică, tentaţia de a trece peste discuţiile care au loc la nivelul UE" - Laurenţiu Colintineanu Despre declaraţiile făcute de Traian Băsescu la întâlnirea cu ambasadorii

Ne puteți urmări și pe Google News

"Preşedintele a reiterat obiectivele noastre mari, care ţin de aprofundarea prezenţei României în UE şi NATO. A vorbit despre obiectul aderărilor României la zona Euro, la sistemul bancar şi la Schengen. La situaţia din Republica Moldova a vorbit într-un stil mai dur, cerând un mesaj din partea instutţiilor internaţionale" - Teodor Baconschi "Ungaria are probleme în ceea ce priveşte statul de drept. Lor le-au fost suspendate şi fondurile europene, asta nu înseamnă, însă, că România nu are deloc probleme" - Laurenţiu Colintineanu După ora 12.00, CLICK AICI PENTRU A VEDEA ÎNREGISTRAREA EMISIUNII și arhiva VIDEO cu emisiunile precedente.