EMINENȚA CENUȘIE din „scandalul SIF-urilor” VORBEȘTE: „Nu am întreprins nicio afacere cu SIF Banat sau angajații acesteia”. Cu toate astea, recunoaște legătura cu Dragoș Bîlteanu

EMINENȚA CENUȘIE din „scandalul SIF-urilor” VORBEȘTE: „Nu am întreprins nicio afacere cu SIF Banat sau angajații acesteia”. Cu toate astea, recunoaște legătura cu Dragoș Bîlteanu

În prima sa intervenție în presă după 14 azi de când se află pe piața locală, Ioannis Papalekas, investitorul imobiliar despre care presa a scris că s-a afla în spatele uneia din operațiunile în care au fost implicate SIF1 și SIF 4 și anchetate în prezent de DIICOT, se disculpă și spune că presa a răspândit informații eronate.

„Ca urmare a unor relatări eronate care au apărut în presa din România în ultima săptămână și în care am fost acuzat în mod repetat că am contribuit la delapidarea fondurilor din două organisme de plasament colectiv din România, și anume SIF Banat Crișana („SIF Banat") și SIF Muntenia SA București („SIF Muntenia"), adresez prezenta scrisoare pentru a clarifica lucrurile și pentru a corecta greșelile survenite în raportarea faptelor”, își începe Papalekas scrisoarea. 

Acesta scrie și despre legătura sa cu Dragoș Bîlteanu, președintele SIF Banat Crișana (SIF1). 

„Este adevărat că dl. Dragoș Bîlteanu a fost unul dintre partenerii mei de afaceri, exclusiv în sectorul imobiliar. Tranzacțiile principale în care ambii am fost implicați se leagă de achiziția și dezvoltarea Proiectului Upground Estates, situat în zona Dimitrie Pompeiu, și proiectul Tower Center International ("Proiectul TCI"), la acesta din urmă presa făcând numeroase referiri”. 

De fapt, Tower Center International ar fi singurul proiect pe care cei doi l-ar fi dezvoltat împreună din 2008 încoace. 

„Singurul nostru proiect de afaceri comun (din 2008 încoace n.r.) a fost cel care a implicat Proiectul TCI, în care eu am dobândit de la dânsul o participație de 50% în anul 2012. Circumstanțele realizării acelui proiect au fost raportate în mod public atât de către mine, cât și de către Globalworth în nenumărate ocazii în trecut”, scrie Papalekas. 

„Dl. Bîlteanu și cu mine (fiecare în calitate de proprietari ai unei cote de 50% din Proiectul TCI) am încheiat în luna iulie a anului 2013 un contract prin care am convenit vânzarea proiectului către Globalworth. Acest aspect a fost în mod complet și public dezvăluit ca parte a ofertei publice a Globalworth (fond deținut de Papalekas n.r.)”, scrie investitorul grec, care menționează că trazacția s-a încheiat în februarie 2014. 

Acesta neagă însă informațiile potrivit cărora SIF Banat Crișana ar fi investit în Globalwoth, înainte ca acesta să preia proiectul TCI. 

„Pot să confirm că nici eu și nicio altă societate asociată cu mine nu am întreprins vreodată vreun tip de afacere cu SIF Banat sau cu oricare dintre angajații acesteia, administratorii sau acționarii acesteia.  De altfel și SIF Banat a confirmat recent că nu a investit niciodată în Globalworth și a negat că ar fi tranzacționat acțiuni ale Globalworth, contrar informațiilor vehiculate în unele articole de presă”, mai scrie Papalekas, care recunoaște însă să SIF Muntenia a investit în compania sa. 

„SIF Muntenia a făcut într-adevăr o investiție cu ocazia listării Globalworth, când a achiziționat un număr de 200.000 de acțiuni la prețul de 5 euro pe acțiune, pentru o valoare totală de 1.000.000 euro.  Nu știu dacă SIF Muntenia continuă să dețină acțiuni în Globalworth, dar pot să confirm că valoarea acțiunilor în societate a rămas la un nivel superior prețului pe care acestea l-au avut la data listării”. 

Ne puteți urmări și pe Google News