Editura Evenimentul si Capital

Elena și Nicolae Ceaușescu, tânărul revoluționar și regina balului. Cum a FALSIFICAT propaganda o fotografie ca să transforme întâlnirea celor doi într-o telenovelă

Autor: | | 4 Comentarii | 7945 Vizualizari

Ginerele cuplului Elena și Nicolae Ceaușescu a dat un interviu în seara de 1 mai și a reaprins o dispută care părea uitată: când, unde și cum s-au cunoscut cei doi.

Cei interesați știau deja că viitorii conducători ai României, în una dintre cele mai crunte perioade ale acestei țări,  s-au cunoscut în primăvara lui 1939. Întâlnirea dintre Elena și Nicolae Ceaușescu rămâne, însă, un mister, adâncit de una dintre cele mai bizare mistificări a istoriei pusă la cale de propagandiști a căror unică menire era să-i facă plăcere lui Nicolae Ceaușescu.

 

Tinerețe revoluționară

 

În anii comunismului, versiunea oficială asupra vieții celor doi, Elena și Nicolae Ceaușescu, era că luptaseră împotriva ”capitalismului și imperialismului” încă din adolescență. Din biografia lor oficială nu lipseau acțiunile din ”ilegalitate” ( referire la anii în care Partidul Comunist fusese declarat ilegal) zilele de temniță și lupta cu arma în mână. Din această cauză, întâlnirea dintre fostul ucenic cizmar și fosta îngrijitoare nu se putea consuma într-un mod banal.

Era nevoie de ceva spectaculos, revoluționar. ”Bomba” apare în 1989, când niște așa-ziși istorici descoperă în arhive o fotografie de la un miting din 1 mai 1939. În mulțime apar chipurile tinere ale celor doi! Poza e prezentată la Televiziunea națională, într-unul din programele de ”istorie”!

Mai mult, la 1 mai 1989, Nicolae Ceaușescu spune că manifestațiile prilejuite de această sărbătoare vor fi dedicate: împlinirii a 50 de ani de la ”Marea demonstrație patriotică antifascistă și antirăzboinică de la 1 mai 1939”!

De fapt, întreaga țară sărbătorea 50 de ani de când se cunoscuseră cei doi!

 

Breasla lucrătorilor industriali

 

Demonstrația din 1939 nu numai că nu a avut nicio legătură cu antifasciștii sau cu militanții pentru pace, dar era, de fapt, un marș al nou-înființatei bresle a lucrătorilor (organizații construite după ce Regele desființase sindicatele) pentru a își manifesta atașamentul față de regimul dictatorial al lui Carol al II-lea! 

Elena și Nicolae nu fuseseră la acel miting și poza lor nu avea cum să apară. Puțin mai încolo o să vă arăt că se știa în TVR că fusese folosită o fotografie falsificată, doar pentru a da veridicitate discursului nebunesc al lui Ceaușescu. Dar îsta era un lucru care pe atunci intrase în normalitatea gri-cenușie.

Mai mult, istoricul Ioan Petcu afirmă, în cartea sa „Ceauşescu - un fanatic al puterii, Biografie neretuşată“, apărută în 1994, că cei doi s-ar fi “văzut” mai devreme, respectiv pe 1 aprilie 1939. La acea dată, Nicolae ar fi fost la Cercul cultural al breslei din îmbrăcăminte, „unde a fost prezentă şi tânăra Lenuța Petrescu, țesătoare la fabrica Jaqard“.

Fragmentul este citat în Evenimentul zilei din 1 mai 2015. Tot atunci este citat un document al Siguranței din care reiese că Elena Petrescu (numele ”de fată” al soției lui Nicolae Ceaușescu) se afla, pe 1 mai 1939, la o petrecere de Ziua Muncii, organizată pe strada Veseliei din cartierul bucureștean Ferentari.

Celor din familie, aflăm acum, Elena și Nicolae Ceaușescu le spuseseră că petrecerea de la un centru cultural muncitoresc era, de fapt, un bal, iar sărăcăcioasa servitoare din casa magnaților medicamentelor, Auerbach, era o regină.

 

Dragoste la prima vedere

 

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: EVZ Special

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
16:01 UPDATE. Trupul Stelei Popescu, depus la Teatrul „Constantin Tănase”. Sute de oameni, APLAUZE și FLORI pentru MAREA ACTRIȚĂ 14:43 Stela Popescu. CE PENSIE JENANTĂ AVEA marea actriță… Vom ști vreodată să ne respectăm valorile? 14:38 A presimțit Stela Popescu că va muri? „Am avut trei vise...” 14:16 Stela Popescu. Momentele de aur care au făcut-o cea mai iubită actriță de revistă din România 14:10 Ion Iliescu, foarte afectat de moartea marii actriţe Stela Popescu 13:55 Oana Pellea, MESAJ la moartea Stelei Popescu:„Putea fi salvată (...) Doamne, cât de nepăsători, indiferenți și grăbiți trecem...” 13:30 Cum își iau RĂMAS bun de la STELA Popescu colegii de la ”CONSTANTIN TĂNASE” 13:26 De ce a murit Stela Popescu, cea mai iubită actriță a românilor 13:26 Ultima înregistrare cu Stela Popescu, în urmă cu două săptămâni, alături de Dan Negru: ,,Am vorbit despre Ierusalim” 13:25 Stela Popescu. DEZVĂLUIRE DIN TRECUTUL NEȘTIUT al artistei. Foto în articol 13:25 Stela Popescu. MAREA DORINȚĂ neîmplinită a actriței... 13:23 Stela Popescu. TERIBILA ÎNTÂMPLARE care i-a marcat toată viaţa. DEZVĂLUIRI EXCLUSIVE! 13:22 Stela Popescu, în ULTIMUL spectacol în care a jucat. Plină de viață, pe scenă, cu TREI zile înainte de dispariția tragică 13:07 Tamara Buciuceanu, ÎN LACRIMI după moartea Stelei Popescu: „Cel mai trist moment din viața mea” 12:50 Stela Popescu. Loredana Groza, MĂRTURISIRE la moartea marii actrițe 12:33 Stela Popescu. Actrița trăia în centrul Bucureștiului, ÎNTR-O VILĂ DE LUX 12:33 Stela Popescu A MURIT! Ce s-a descoperit pe masa artistei și ce urma să facă înainte de a înceta din viață 12:03 CONTROVERSE după trecerea în neființă a Stelei Popescu. Putea fi evitată MOARTEA acesteia? Un cunoscut medic vorbește STAREA ACTRIȚEI la ultima ieșire 11:15 Stela Popescu a murit! Alexandru Arșinel este devastat: „Vai de mine” 10:45 După 61 de ani petrecuţi pe scenă, Steaua teatrului de revistă românesc s-a stins fulgerător

Articole salvate