Editura Evenimentul si Capital

Directoarea din Ministerul Sănătăţii acuzată de luare de mită, a fost arestată pentru 30 de zile. Mita era primită în biroul din minister!

Directoarea din Ministerul Sănătăţii a fost arestată pentru 30 de zile
Autor: | | 3 Comentarii | 5195 Vizualizari

Directoarea din Ministerul Sănătăţii a fost arestată preventiv de Tribunalul Bucureşti. Mihaela Ela Udrea este acuzată că a primit mită bani şi produse cosmetice de la mai multe persoane, chiar în biroul său din minister, pentru a aviza puncte de lucru farmaceutice.

Update. Magistraţii Tribunalului Bucureşti au admis, vineri seară, propunerea făcută de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi au dispus arestarea preventivă a Mihaelei Ela Udrea pentru 30 de zile.

Decizia instanţei nu este definitivă, ci poate fi contestată de directorul Direcţiei Politica Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din Ministerul Sănătăţii

Potrivit unui comunicat al DNA, din ordonanța întocmită de procurori a rezultat că există date și probe potrivit cărora:  În perioada 16.04 – 27.08.2015, Mihaela Ela Udrea a primit în biroul său din cadrul Ministerului Sănătății, de la un număr de șase persoane, sume de bani și produse cosmetice, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu, legate de avizarea unor puncte de lucru farmaceutice.

În același context, la data de 27 august 2015, procurorii anticorupție au procedat la constatarea infracțiunii flagrante, asupra inculpatei fiind găsită suma de 2.000 lei. 

Cu ocazia percheziției, în biroul inculpatei au fost găsite mai multe plicuri ce conțineau suma de aproximativ 4.000 lei și mai multe produse cosmetice. 

Sprijinul SRI

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.  Procurorii i-au adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentată, la data de 28 august 2015, Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Trebuia să fie prezentă la o dezbatere publică

La Ministerul Sănătății astăzi a avut loc o dezbatere publică pe marginea unui proiect de ordin de ministru care ar urma să modifice prețurile la medicamentele inovatoare, la care ar fi trebuit să participe și Mihaela Ela Udrea, în calitatea sa de șefă a Direcției Politica Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din cadrul Ministerului Sănătății.

Dezbaterile le-a condus secretarul de stat Iulian Chiriac, care a încercat să fie diplomat vizavi de situația în care se află colega sa de Minister, dar care a și ținut să se distanțeze clar de subiect, spunând că n-a lucrat niciodată cu ea. Greu de crezut, dar fiind faptul că, în calitate de șefă a Direcției Politica Medicamentului măcar pe acest proiect de ordin de ministru și tot ar fi trebuit să se consulte.

"Noi nu susținem astfel de practici. Este un director al Ministerului în continuare, dar știm că este o anchetă în desfășurare și așteptăm ca instituțiile abilitate ale statului să-și facă datoria. Sunt oameni care trebuie să-și facă treaba și ne dorim să-și facă treaba cât mai bine. Eu nu colaboram cu dumneaei", a declarat Iulian Chiriac.

Cine este Mihaela Ela Udrea

Mihaela Udrea lucrează în Ministerul Sănătăţii (MS) din 2008, iar în urmă cu o săptămână a dat concursul pentru postul de director al Direcţiei Farmaceutice, în care era interimar din 2009, a declarat purtătorul de cuvânt al MS, Oana Grigore, conform Mediafax.

Mihaela Ela Udrea lucrează în Ministerul Sănătăţii din anul 2008, când a fost angajată pe postul de consilier în cadrul Direcţiei Farmaceutice.

Din anul 2009, ea a ocupat funcţia de director interimar al Direcţiei Politica Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale. În urmă cu o lună a susţinut concurs pe post, pe care l-a câştigat.

Potrivit ultimei declaraţii de avere postate de Mihaela Udrea, în iunie, pe site-ul Ministerului Sănătăţii, aceasta are un teren agricol în judeţul Ilfov, în suprafaţă de 500 de metri pătraţi, cumpărat în 2014, precum şi două terenuri intravilane - unul de 500 de metri pătraţi, cumpărat în 2008, tot în Ilfov, şi celălalt de 900 de metri pătraţi, achiziţionat în 1993, în judeţul Prahova.

De asemenea, Mihaela Udrea are un apartament de 88 de metri pătraţi în Bucureşti, cumpărat în anul 2012, o casă de vacanţă de 80 de metri pătraţi, în judeţul Prahova, şi o casă de 150 de metri pătraţi cumpărată în anul 2000 în Bucureşti.

Directoarea din Ministerul Sănătăţii mai are şi un autoturism BMW X 3, cumpărat în 2010, precum şi bijuterii şi ceasuri în valoare de 6.500 de euro, dobândite în perioada 2000 - 2012.

Referitor la venituri, ea declară un salariu anual de 45.749 lei obţinut de la Ministerul Sănătăţii, în timp ce soţul său menţionează venituri anuale de 105.737 lei din salariul de la Facultatea de Drept a Universităţiii Bucureşti, precum şi un salariu anual de 47.351 lei obţinut ca şi consilier la Senat.

Mihaela Udrea mai menţionează venituri totale de 85.000 de euro din alte surse - un contract de donaţie din 2011 (30.000 euro) şi trei contracte de împrumut din perioada 2011-2014.

În plus, în declaraţia de interese ea precizează că este membru al Unifarm, de unde a încasat 2.600 de lei.
Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate