Fostul miliţian Dinel Staicu susține că are NOTIȚELE DICTATORULUI: Neocomunismul va fi bisericos sau nu va fi deloc

Fostul miliţian Dinel Staicu susține că are NOTIȚELE DICTATORULUI: Neocomunismul va fi bisericos sau nu va fi deloc

Omul care a fraudat Banca Internațională a Religiilor și Transgaz susține că a primit notițele dictatorului de la sora acestuia, Elena Bărbulescu. El propune un nou model de societate comunistă ca „un stup de albine” în vârful căreia îl plasează pe Dan Puric.

Este un personaj fabulos, care, dacă nu ar fi existat, ar fi trebuit inventat. A promis, pe când patrona în 2004, de unul singur, cluburile de fotbal Universitatea Craiova și CSM Reșița, că va reconstrui legendarea „Craiova Maxima”. A creat „Muzeul RSR”, un monument al kitsch-ului, cu milițieni de plastic și Dacii ruginite, proiectat să funcționeze totodată și drept cantonament al Universității Craiova. Tot în 2004, a defilat alături de Petre Roman și a sa „Forță Democrată”, fiind la un pas de a candida la Primăria Craiovei. Ocazie cu care a zburat cu moto-parapanta, azvârlind din ceruri deasupra Băniei și a stadionului „Ion Oblemenco” bani electorali. Dar în același 2004, anul său de glorie, s-au ivit și norii negri: a început urmărirea sa penală pentru fraudarea Băncii Internaționale a Religiilor și a Transgaz, infracțiuni comise în perioada 1999-2001. Din rezoluţia de începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat că există date şi indicii temeinice potrivit cărora, în perioada august 2011 - februarie 2012, Dinel Staicu, atât în mod direct, cât şi cu ajutorul fratelui său şi al Ioanei Carmen Popescu, a promis suma de 1,5 milioane de euro, iar ulterior, prin medierea aceloraşi persoane, precum şi a lui Costinel Dinişoară şi Ionuţ-Cătălin Butaru-Nistor, a dat 1,2 milioane de euro judecătoarei Veronica Cîrstoiu. Niciodată, însă, nici pe culmile gloriei, și în răcoarea pușcăriei, nu a uitat de cel pe care îl consideră mentorul său, Tovarășul Nicolae Ceaușescu.

În celulă la Penitenciarul Rahova, Dinel Staicu a scris „Pandemia crizei capitaliste după 24 de ani de eră ceaușistă. Eco-ideologia  - Eco-financia. Biblia mileniului III”. În cartea publicată site-ul www.as-pcr.ro apare și un interviu, pe care Dinel și l-ar fi luat singur.

Reporter: Ce anume v-a determinat ca, din închisoare, să omagiaţi Era Ceauşistă în memoria „Tătucului suprem” căruia îi dedicaţi noul concept al Neocomunismului? Am considerat că este oportun şi ceva foarte normal ca românii de ieri şi de azi să facă bilanţul democraţiei socialiste, în comparaţie cu cel al democraţiei capitaliste. Oricum, este bine să se cunoască, această lucrare nu a fost scrisă pentru a obţine câştig în cadrul penitenţei, de aceea, în conţinut am şi specificat că este un omagiu adus  Preşedintelui N.C. – care a fost victima imperialismului ce l-a condamnat şi împuşcat pe nedrept. După 24 de ani mai consideraţi că a fost împuşcat pe nedrept?” Dimpotrivă, acum cred mai mult, pentru că au trecut 24 de ani şi nu s-a dovedit nimic din conturile şi proprietăţile ce să le fi „furat” sau „obţinut” în cei 24 ani de Eră Ceauşistă, deja au trecut, repet, 24 de ani de capitalism şi noi nu am mai găsit un „cismar” aşa de iscusit pentru a ne conduce destinele în această lume perversă a globalizării.

Ne puteți urmări și pe Google News

În carte vorbiţi foarte mult de un nou concept ”Neocomunismul”. De ce nu l-aţi numit „Neocapitalismul?” Nu poţi, pentru că „NEO” înseamnând „nou”, „recent”, „modern”, cum suna NEOCAPITALISM  la POST-CAPITALISM? Oricum, deviza este “Patroni şi proletari din toată lumea, uniţi-vă!” Da, am remarcat, dar se pare că, din cauza necazului cu Banca Internaţională a Religiilor aveţi o anumită pornire împotriva banilor şi băncilor, e adevărat? Nu este adevărat, penitenţa mi-a dat timp de gândire să reflectez asupra răului social, iar concluzia a fost că nu Banul este cauza, ci Dobânda şi Băncile ce administrează abuziv banii, într-un sistem neconcurenţial ! Optaţi pentru refacerea proprietăţii tovărăşeşti? Da, însă numai la nivelul banilor. De aceea am venit şi cu o nouă monedă, ce ţine de exclusivitatea Trezoreriilor de stat şi anume LEUL FISCALIZAT pentru operaţiunile comerciale interne şi EURO-IPOTECA FISCALĂ pentru operaţiunile externe ce guvernează importul şi exportul.

Este adevărat ce se aude, că în “Mita de 1.500.000 euro”, 500.000 euro erau  postere electorale  din 2004, cu care dumneavoastră aţi înşelat-o pe av. Adriana Dascălu? Da, dar adevărul este că nu eu am înşelat-o de trei ori cu aceeaşi sacoşă cu 500.000 “euro-electorali”, ci ea, împreună cu av. Alina Răducan sunt cele care m-au înşelat cu 700.000 euro reali. Eu practic, doar le-am dat cu 500.000 euro mai puţin, lor, celor care îmi spuneau mereu că sunt victima unei represiuni nedrepte şi a dosarelor comandate de firma “Zamfirescu – Stănescu – Predoiu”, ş.a. şi că dacă nu voi plăti, nu voi scăpa niciodată! Ce vrea să spună d-na avocat Adriana Dascălu, atunci când, în convorbirea ambientală  vă declară că “dânsa s-a ales cu praful de pe tobă”,  se referă cumva la „mita electorală” ce a încasat-o cu sacoşa de rafie? Da, însă a avut ea grijă cât am fost arestat să-şi recupereze cu vârf şi îndesat, oricum, eu fac puşcărie datorită minciunilor onorabilei, ale şoferului său, Mihai Marin şi prietenei  apropiate, “sora” Şeicărescu Mihaela. Putem publica extrasele din înregistrările ambientale în cazul “mitei înşelăciune” pe care dumneavoastră aţi regizat-o faţă de avocatele Adriana Dascălu şi Răducan Alina?” Invers, doriţi să spuneţi – extrasele regiilor şi coregrafiilor acestora faţă de mine, la care s-au mai adăugat cele ale cumnatului George Cristea, bucătarului Şerban Viorel ș.a.! De ce aţi dat mită?Ca să nu mor cu dreptatea de partea mea! Deci, sunteţi convins că aţi dat mită? Nu, sunt convins şi am avut reprezentarea că ne înşelam unii pe alţii, iar judecătorii nu şi-au făcut decât legal, datoria.

EXTRASE DIN CARTEA LUI DINEL VOLUM 3, pagina  83-84 DECLARATIE Adriana Dascălu din 26.08.2013

“(...)Aproximativ în vara anului 2011, pe fondul uneia dintre discuțiile pe care le-am purtat la penitenciar cu Staicu Dinel, acesta mi-a spus că, întrucât avea bănuiala că Directia Națională Anticorpție îi va face din nou percheziții la sediile anumitor societăți comerciale pe care le controla să îi pună sechestru pe conturi, ar fi bine să iau legătura cu Staicu Marian, de la care sa primesc 500.000 euro. Ideea a fost aceea ca eu să țin acea sumă de bani asupra mea pentru a încerca să fac intervenții pe lângă judecătorii de la Curtea de Apel Bucuresti, în vederea admiterii contestației în anulare pe care el urma să o formuleze în vederea înlăturării pedepsei definitive de 7 ani închisoare care îi fusese aplicată în dosarul cu Banca Internațională a Religiilor. Anterior acelei discuții îi spusesem lui Staicu Dinel că voi încerca să fac acele intervenții pe lângă judecători. (...) Astfel, Dinel Staicu, din proprie inițiativă a pus în circulație pentru prima dată, suma de 500.000 euroi-fiscali (...) După eșecul Recursului din 11.11.2011 (...) (...) Am aflat prin intermediul numitei Răducan Ileana Alina ca Staicu Marian mi-a transmis că îi este teamă să nu fie urmărit și din acest motiv nu mai vrea să vină în București pentru a lua banii de la mine, comunicându-mi și că ar prefera să ne întâlnim la intrarea în Târgoviște dinspre Pitești. Ca atare, am luat banii din birou și m-am deplasat cu autoturismul meu condus tot de șoferul Mihai Marin, în Târgoviște, unde m-am întâlnit cu Staicu Marian, căruia i-am restituit cei 500.000 euro în aceeași sacoșă în care mi-I dăduse anterior, fără ca practic să umblu la bani. Staicu Marian a venit în acel loc cu un autoturism marca BMW, fiind însoțit de un individ, însă nu știu dacă era Dinișoară Costinel sau altcineva.”

VOLUM 8, pagina 371. STENOGRAME! DIALOG Şeicărescu  Mihaela – Dascălu Adriana A.M.:” Ştii bine că tu eşti, tu eşti....(urmărită) A.D.:” Ştiu, ştiu, ştiu” S.M.:” Să vedem cu Horia ce măcăne, ştii că nu ştie nimic.....” (...) Pagina 373 D.A.: “Esti pe drum da?...” S.M.: “Da, da” D.A.: “Bine, auzi, vezi că e... îi zice MOL la benzinăria aia.... Lukoil” S.M.: “Hai că tremur..Mai am un pic și m-am pișat pe mine toată!....” (...) A.D.:”Vino în benzinărie cum îți spun eu...” S.M.:” Adriana acolo sunt camere, sunt tot felul de draci, laci! Lasă-mă, nu!...” D.A.:” Mihaela vino la benzinarie că nu este nici un fel de problemă” S.M.: “Mi-e frică” D.A.: “Puiule...” S.M.: “A, de... la , nu știi, nu e de tine...” D.A.: “Sunt în spatele benzinăriei” S.M.: “Să nu fie vreo camera ceva” D.A.: “Nu e mă, sunt, sunt în spatele benzinăriei..” S.M.: Să nu te urmăreasca careva Adriana! D.A. :”Stai liniștită!” S.M. : “Hai că am văzut prea multe filme.Îti spun dacă...” D.A.: “Ai văzut prea multe filme da’ stai liniștită...”

Proces Verbal din 06.08.2013 Ambiental din 31.07.2013, ora 1924 – 1928 (înregistrat de Adriana Dascălu) Șeicaru Mihaela – Dascălu Adriana

S.M.: “Fii atentă aici..” A.D.: “Stai liniștită...” S.M.: “Nu ... că dacă stăm..” A.D.: “Nu pune întrebari!” S.M.: “Nu.” A.D.: “Deci stai liniștita! Ăia sunt cincizeci....” S.M.: “Care i-am scos... Deci...” A.D.: “Da! Care ti-am zis eu ... Și restu’ sunt aștia “ S.M.: “Adriana! E bine?...” A.D.: “Multumesc mult de tot! E bine” S.M.: “Sună-mă! Pe mama ta, nu știu...”      “Sun-o și spune-i, ieși de aici......” A.D.: “Te sun te sun.....” S.M.: “Nu mai pot! Daca... îți spun... dacă... și am stat de una singură... stau să mă gândesc... n-am putut să spun la momentul...” A.D.: “Te rog frumos! Păi, nu poți să spui!” S.M.: “Da, hai te pup...” A.D.: “Plângi un pic, te liniștești.....” S.M.: “Ești sora care n-o am!” A.D.: “Și tu... Și tu la fel....” S.M.: “Deci Ăia de deasupra sunt ăia 50 care i-am scos ...” A.D.: “Da! Uită și roagă-te pentru mine! Atât. “ S.M.: “Vezi să nu mai faci vreo greșeală să-i dai și să ....” A.D.: “Nu! Pa pa!” S.M.: “Pa pa !”

Dinel Staicu pretinde că a scris în celula de la Rahova „Pandemia crizei capitaliste” după niște note ale lui Nicolae Ceaușescu și o presupusă schiță a unei lucrări intitulate „Neocomunismul epocii de aur”, „volum pe care, din păcate doar l-a schiţat, iar eu a trebuit să-l adaptez prezentului, cu scuzele de rigoare”, scrie autorul în prefață. Schițe care i-ar fi fost furnizate de însăși Elena Bărbulescu, sora lui Ceaușescu. De altfel, pe coperta cărții nici nu apare numele lui Dinel, ci doar poza lui Ceaușescu. Interesant este că „notițele” acestuia par foarte actuale, făcând referire la o sumedenie de evenimente petrecute după 1989. Modelul „stupului de albine”

În cartea sa, fostul miliţian Dinel Staicu propune și un model de reorganizare teritorială a României, dar și al întregii lumi, după principiul „Stupului de albine”. „După cum observați, cadrul legal și administrativ de funcționare al României (lumii) moderne va fi conceptat pe principiul stupului de albine, din cămăruțe sau șabloane (pavele) sociale, concepute să poată funcționa independent și interdependent din punct de vedere al autoadministrării, autofinanțării și autogestiunii, prin intermediul acelui candidat ce va deveni automat după un timp, matca de care comunitatea are atâta nevoie.  Practic, fiecare raion sau arondisment va avea matcă proprie și va funcționa de sine stătător în bună vecinătate cu ceilalți stupi.”

Neocomunismul va fi bisericos sau nu va fi deloc

Spre deosebire de mentorul său Ceaușescu, care a demolat biserici și a impus ateismul de stat, Dinel Staicu a pregătit Bisericii un rol esenția în societatea viitorului. Sub acest semn el propune un fel de amnistie generală în care toate greșelile să fie iertate. Dată fiind Grădina Edenului – locul nașterii lui Adam și al Evei - vom profita de această ocazie să proslăvim importanța naturii și religiei, care a propovăduit și propovăduiește de secole învățăturile Sfintei tradiții cu roadele frumoase ale învățăturii biblice, roade ce, trebuie să recunoaștem, că au fost fundamentul civilizației umane și nu al distrugerii și al degradării acesteia. Chiar dacă din punct de vedere spiritual, religia ne-a împovărat cu A.D.N. – ul păcatului de la Adam și Eva, strămoșul strămoșilor noștri ne face să înțelegem că greșeala este omenească iar noi trebuie, în onestitatea și demnitatea noastră, să cerem iertare pentru greșelile noastre și, la rândul nostru, să putem ierta greșelile greșiților noștri, ceea ce nu este rău deloc pentru pacea și liniștea sufletească a omenirii.” Citiți despre problemele penale ale lui Dinel Staicu:

  • Judecătoarele care au anulat condamnarea lui Dinel Staicu, urmărite penal de DNA. Printre acuzate şi "Regina şpăgilor din Justiţie
  • Regina şpăgilor din Justiţie. Imperiul imobiliar ridicat din mita lui Dinel Staicu
  • Dinel Staicu, 11 ani de închisoare în dosarul ”Transgaz”. Prejudiciul este de 11 milioane de euro
  • EXCLUSIV Dinel Staicu, eliberat după ce a scris o carte în pușcărie. Unde au ajuns cei 150.000 de euro?

Citiți și alte articole EVZ din seria ”Amintiri din Epoca de Aur”:

  • Cum era "Codul Roşu" în Epoca de Aur
  • Cine a scăpat la cutremurul din ‘77
  • Ce au făcut Ceauşescu şi mama când a murit Gh. Gheorghiu
  • Salariul activistului UTC Octav Cozmâncă
  • "Muream de căldură iarna"
  • Cât era şpaga pentru un televizor color
  • Prostituţia (I): "Duduile veneau de la Casa de comenzi «Marcela»"
  • Cuvântul "Kent" intrase în fondul principal de cuvinte
  • O Dacia cu număr "mic" închidea gura oricărui miliţian
TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:
  • Cum l-a făcut Mihai GÂDEA de „RAHAT” pe Arafat. MOMENT PENIBIL la Antena 3 | VIDEO
  • Tatăl ELEVEI DISPĂRUTE acuză ”cercuri extremiste”. Poliția a REFĂCUT o parte din traseul Iuliei. Noi informații despre caz
  • DIVERSIUNE DEJUCATĂ. Băsescu nu s-a întâlnit cu Antonescu la Bruxelles

TOP 3 ARTICOLE POPULARE:

  • ULTIMELE POZE ale unor persoane celebre. Cum arătau Steve Jobs sau Lenin înainte să moară| GALERIE FOTO
  • INCREDIBIL. ABANDONAT de Armată când i s-a frânt coloana. SOLDAT folosit ca MĂGAR de Armată și declarat DEZERTOR când a paralizat
  • Horoscopul lui Dom' Profesor. În weekend sunt avantajate zodiile...

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Evenimentului zilei din 2 februarie.