Editura Evenimentul si Capital

CUM vrea RUSIA să controleze MOLDOVA. RENATO USATÎI, spion FSB, lider de partid şi CANDIDAT în alegeri | VIDEO

Renato USATÎI, spion FSB.
Autor: | | 5 Comentarii | 5206 Vizualizari

Recent, o ştire bombă a inflamat Internetul, schimbând radical percepţia pe care mulţi au avut-o în legătură cu intenţiile Rusiei vis-a-vis de Republica ţara noastră.

Este vorba de dezvăluirea unor acţiuni de spionaj desfăşurate de serviciul secret rus, FSB care a racolat mai mulţi moldoveni pentru a sluji Rusia în defavoarea intereselor naţionale ale Republicii Moldova. Ceea ce face şi mai periculoasă situaţia, este faptul că unul dintre trădătorii de ţară descoperiţi este Renato Usatîi, care ne cerea încrederea şi votul la alegerile parlamentare de la sfârșitul acestei săptămâni. Ce glumă macabră! 

Adevărul a ieşit la lumină într-o interceptare care rămâne de văzut de cine a fost făcută, într-un spațiu public după toate aparențele, între Renato Usatîi şi cineva, nu știm cine dar cu siguranță vom afla, care a avut puterea să-l facă să-și dea drumul la gură. Și și-a dat, taică, de nu s-a mai oprit!

În slăbiciunea lui și, cel mai probabil, mânat de licorile lui Bahus, dar și dornic să spună și să arate care este valoarea lui adevărată, de bufon al rușilor, uns cu toate alifiile de către serviciile secrete ruse, Renato a spus cu gurița lui, că și-a trădat ţara în primul moment în care a avut ocazia. De fapt, și-a oferit serviciile FSB-ului, serviciul rus de spionaj, încă din clipa în care a pus piciorul în Rusia, prin 2005, şi avea planuri de îmbogăţire rapidă şi uşoară.

Setea de bani, lăcomia şi lipsa de scrupule în atingerea acestor obiective au fost speculate de FSB care, în schimbul ajutorului oferit, l-a convins pe Renato Usatîi să-şi trădeze ţara.

Persoană necunoscută: Te-a sunat prietenul de la FSB?

Renato Usatîi: Nu prietenul, dar vicedirectorul.

ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Renato Usatîi a acceptat protecţia oferită de serviciului rus de spionaj, FSB, iar afacerile sale au înflorit peste noapte şi să prospere ferite atât de temuta mafia rusă, cât şi de Fisc şi alte structuri de control al afacerilor.

Renato Usatîi: Unde am eu businessul asta, Nijni Novgorod, cu cuţite, cu fier, ultima dată Inspectoratul Fiscal la mine a fost 5 ani în urmă, în vizită. Îţi dai seama, da?

Persoană necunoscută: Da.

Renato Usatîi: Adică că ştiu că accesul este interzis. Că e inspectorat, că e poliţie. Pentru mine asta e o chestie...

Persoană necunoscută: Da, e un fel de protecţie.Însă fostul inginer la Întreprinderea „Calea Ferată Moldova” şi singur furnizor oficial pentru Căile Ferate din Rusia, senior vicepreşedinte al Uniunii Constructorilor Căilor Ferate din Rusia, Renato Usatîi AVEA UN VIS, iar acela nu are nimic de-a face cu poveştile cu care încerca să ne adoarmă vigilenţa şi discernământul, cum că vrea să scoată Moldova din criză şi să facă curăţenie pe scena politică.

Nu! Adevăratul său vis era să pună mâna pe Calea Ferată Moldova, plan care, din discuţia interceptată, se pare că i-a fost dat peste cap de Vlad Filat.

Renato Usatîi: Plus că eu am spus lui omul: băi, iaca eu am businessul cu calea ferată. Eu proiectul Moldova, după ce m-am certat cu Filat, vroiam să îl las, ştii? (...) Adică eu nu am cerut niciodată bani. Mie crede-mă că mi s-au oferit bani, şi la un moment, mie în câteva situaţii mi s-au oferit bani foarte buni, mai ales în perioada aceea când eu nu îi aveam deloc. Înţelegi? Nu merge. Voi ajutaţi mai bine ca iaca eu să pot câştiga în domeniul Căii Ferate şi o parte din venitul meu, nu o parte mică, dar jumătate din venitul meu, eu sunt gata să îl cheltui. Pe rute private de avion, întâlniri, să mai cumpăr nişte agenţi, adică eu un procent cu un procent zic eu nu am să am cum”.

Acest personaj fără scrupule a acceptat să-şi trădeze ţara în schimbul ajutorului promis de Rusia pentru a pune mâna pe Căile Ferate Moldova.

Pe măsură ce discuţia lui Renato Usatîi continuă, se conturează şi mai bine adevăratul plan al Moscovei.După ce a acaparat unele din domeniile strategice ale ţării noastre, sectorul bancar fiind unul din multele exemple, RUSIA VREA SĂ DEŢINĂ CONTROLUL ASUPRA SCENEI POLITICE DIN MOLDOVA.

Pentru asta, după cum explică Renato Usatîi, FSB a racolat din Moldova două tipuri de agenţi: unii care ofereau informaţii, alţii care furnizau analiză.

Pagina 1 din 2Loading...

Alte articole din categoria: EVZ Special

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Tema zilei
13:14 Ce AVERE a lăsat Regele Mihai urmașilor săi. LOCUL ocupat de FAMILIA REGALĂ în TOPUL celor mai bogați români 11:50 Regele Mihai. Funeraliile Regale. AUDIENŢELE TELEVIZIUNILOR. Cine a acaparat ratingul? SURPRIZĂ! 11:18 IMAGINI EXCLUSIVE din Trenul Regal care se îndreaptă spre Curtea de Argeș. Foto de colecţie în articol 10:58 Comportamentul fiicelor regelui Mihai, la funeralii, explicat de un psiholog cunoscut 10:48 Regele Mihai. ADEVĂRUL CE TREBUIE ŞTIUT de români. Un general de Securitate L-A TRANSFORMAT DIN REGE ÎN DOMN. Mărturii istorice 10:46 CADOUL INEDIT primit de Principele Nicolae în fața Palatului Regal. CULISELE unui MANIFEST ANTICOMUNIST. EXCLUSIV EVZ 09:37 Ce scrie presa internațională, despre FUNERALIILE REGELUI MIHAI! Publicația care și-a „INNEGRIT” prima pagină, în memoria Majestății Sale 09:32 SCANDAL POLITIC chiar în timpul doliului naţional. CHIAR NU EXISTĂ RESPECT pentru memoria Majestăţii Sale? 08:46 Gândul lui Cristoiu. Petre Roman despre vizita Regelui din decembrie 1990: „M-am trezit cu o situație contrară celor convenite” 21:49 Securea războiului regal n-a fost îngropată nici măcar la funeralii. Principele Nicolae, ţinta unui gest care va stârni multe reacţii 18:43 Mesajul IMPRESIONANT al președintelui Klaus Iohannis, după funeraliile Regelui Mihai 18:23 Regele Mihai. Cele mai emoționante imagini de la funeraliile regale - FOTO 18:16 Regele Mihai, ţinta unui DEMERS RUŞINOS AL PDSR, într-o IMAGINE-EVENIMENT, publicată în EVZ. Foto în articol 18:15 Protest anti-PSD în ziua FUNERALIILOR Regelui Mihai 18:11 CULISELE EXPULZĂRII Regelui Mihai în decembrie '90. Whisky, SRI, Doi și-un Sfert, Iliescu, Roman, Pleșu... Dezvăluiri spectaculoase! 12:13 Carmen Iohannis a surprins pe toată lumea! Cum a apărut aceasta la FUNERALIILE REGALE. Foto în text! 11:16 Ce scriu PUBLICAȚIILE INTERNAȚIONALE despre funeraliile Regelui Mihai. Mesaje PLINE DE EMOȚIE și solemnitate 11:07 RĂMAS-BUN Majestate! Sicriul Regelui Mihai I a fost coborât în Necropola Regală, de la Curtea de Argeș 11:07 Ultimele zile din viața Regelui Mihai. Mărturiile emoţionante ale maicilor care au avut grijă de Majestatea Sa până în ultima clipă 20:41 O ultimă UMILINŢĂ pentru Regele Mihai. Legea NU INTERZICE prezența Coroanei de Oțel la funeralii

Articole salvate