De ce nu trebuie spălat puiul înainte de a-l găti

De ce nu trebuie spălat puiul înainte de a-l găti

Spălarea cărnii crude de pui înainte de preparare este o practică foarte nocivă şi creşte riscul de intoxicaţii alimentare, potrivit specialiştilor.

În urma unui sondaj online la care au participat 4.500 de adulţi din Marea Britanie, s-a constatat că 44% dintre aceştia spălau carnea inainte de preparare.

Când li s-a spus că această practică răspândeşte bacteria campylobacter (care afectează anual aproape 300.000 de englezi) pe mâini, pe suprafeţele de lucru, pe haine şi pe echipamentul de gătit, doar 22% aveau habar de aşa ceva, după cum menţiona dailymail.co.uk. Păsările de curte sunt principalii purtatori ai bacteriei. Simptomele intoxicaţiei provocate de această bacterie includ diaree, dureri de stomac, crampe, febră şi starea generală de rău.

Renunţând la spălarea cărnii crude, riscul de răspândire scade simţitor, iar prin tratarea termică a alimentului această bacterie este distrusă.

 

Ne puteți urmări și pe Google News