Cum poți evita AGLOMERAȚIA de PAȘTI la FRONTIERĂ

Cum poți evita AGLOMERAȚIA de PAȘTI la FRONTIERĂ

Măsuri suplimentare de Paști la frontieră. Traficul intens din perioada Sărbătorilor Pascale poate fi evitat dacă cei care intră sau ies din țară folosesc toate punctele vamale existente. Șoferilor le este mai ușor dacă utilizează aplicaţia on-line, de pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei. La granița cu Ungaria, în zilele de 7 şi 8 aprilie 2018 sunt deschise 10 puncte de trecere folosite ocazional. La granița cu Bulgaria, traficul este îngreunat deoarece taxa de drum se încasează manual pentru că bulgarilor nu le funcționează software-ul din vămi.

Pentru evitarea aglomerației de Paști, Poliția de Frontieră a anunțat măsuri de fluidizare a traficului în vămi, atât la frontiera cu Ungaria cât și la cea cu Bulgaria. La frontiera cu Ungaria, în urma solicitării autorităţilor publice locale, în zilele de 7 şi 8 aprilie 2018, între orele 08.00 – 18.00, ora României, vor fi deschise cele 10 puncte de trecere ocazionale:

pe raza județului Bihor – P.T.F Roșiori, P.T.F. Cheresig și P.T.F. Voivozi

pe raza județului Arad – P.T.F. Iermata Neagră, P.T.F. Grăniceri, P.T.F. Variașu Mic și P.T.F. Nădlac III

pe raza județului Satu Mare – P.T.F. Bercu, P.T.F. Peleș şi P.T.F. Horea.

Pentru cei care călătoreasc în Bulgaria în perioada Sărbătorilor Pascale, autorităţile de frontieră bulgare au anunțat că în perioada 8 aprilie 2018, ora 20.00 – 10 aprilie 2018, ora 08.00, în toate punctele de trecere a frontierei bulgare, taxele de drum se vor achita în numerar. În această perioadă, software-ul „Taxe de drum şi regim de autorizare”, parte a sistemului vamal bulgar, nu va funcţiona automat din cauza demersurilor şi acţiunilor tehnice necesare întreţinerii acestui program.

Totodată, autorităţile vamale bulgare au informat că vor suplimenta numărul de lucrători în toate punctele de frontieră bulgare, pe timpul implementării manuale a datelor.

La frontiera româno-bulgară aflată în competența Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, sunt 5 puncte de trecere ale frontierei, două cu specific rutier-feroviar şi trei cu specific portuar:

pe raza jud. Giurgiu: P.T.F. Giurgiu – Russe – rutier-feroviar -portuar

pe raza jud. Teleorman: P.T.F. Zimnicea – Șvitșov - portuar

P.T.F. Turnu Măgurele – Nicopole - portuar

pe raza jud. Dolj: P.T.F. Calafat – Vidin- rutier – feroviar și P.T.F. Bechet – Oreahovo-bac;

În perioada Sărbătorilor Pascale, conducerea Poliţiei de Frontieră Române a dispus întreprinderea următoarele măsuri atât în punctele de trecere ale frontierei, cât şi în zona de frontieră – 30 km interior de la linia de frontieră:

suplimentarea personalului care-şi desfăşoară activitatea la controlul documentelor, respectiv creşterea numărului arterelor de control din punctele de frontieră, pe sensul de intrare sau ieşire din ţară, dacă situaţia o impune, până la capacitatea permisă de infrastructura fiecărui punct;

asigurarea unei supravegheri sporite a frontierei de stat, prin aplicarea măsurilor legale pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere;

la nivelul întregii ţări peste 4.000 de poliţişti de frontieră desfăşoară, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat.

Este folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, în limita configuraţiei acestora, sens în care polițiștii de frontier recomandă participanţilor la trafic  tranzitarea tuturor punctelor de frontieră deschise în regim internaţional în vederea evitării suprasolicitării unora dintre acestea.

Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat o aplicaţie on-line, disponibilă pe pagina de internet  www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp, iar valorile afişate pot suferi modificări în funcţie de dinamica traficului în punctul de trecere respectiv, la un moment dat. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.