Cum a fost „cosmetizat” în favoarea DNA la Strasbourg un raport de ţară privind statul de drept

Cum a fost „cosmetizat” în favoarea DNA la Strasbourg un raport de ţară privind statul de drept

Consiliul Europei falsifică realitatea pentru a ne băga pe gât abuzurile DNA, scrie LumeaJustitiei.ro. Raportul de ţară al APCE a fost mistificat de un grup de interese, care nu a dorit să se afle că DNA nu respectă Drepturile Omului.

Fraza raportorului Bernd Fabritius în care a solicitat ca DNA „să respecte drepturile fundamentale în cursul investigaţiilor penale” a fost eliminată şi înlocuită cu invitarea autorităţilor române de a susţine „activitatea remarcabilă a DNA”.

Sursa citată publică parcursul pe care un raport de ţară îl are în cadrul instituţiilor europene, modificările radicale pe care le suportă până la adoptarea unei Rezoluţii care să fie dată publicităţii şi cine sunt cei care doresc ca lupta anticoruptie din România să fie laudată, apreciată şi finanţată.

Recomandarea unui raportor din cadrul Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) ca „Direcţia Naţională Anticorupţie să respecte drepturile fundamentale ale omului în cursul investigaţiilor penale” s-a transformat, în urma unor amendamente, în invitarea autorităţilor române de a „susţine, din punct de vedere politic şi financiar, activitatea remarcabilă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, respectând cadrul legal şi necesitatea unei lupte eficiente împotriva corupţiei şi a abuzului de autoritate”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acest lucru a fost posibil în cadrul Raportului „Noi ameninţări la adresa statului de drept în statele membre ale Consiliului Europei”, finalizat in 25 septembrie 2017 de către Bernd Fabritius, raportor al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei şi membru PPE al Comisiei pentru afaceri juridice şi drepturile omului, care s-a deplasat în Bulgaria, Polonia, Republica Moldova, România şi Turcia pentru a lua contact cu realităţile fiecărui stat în ce priveşte ameninţările la adresa statului de drept.

Amendamentul nr. 5 din data de 10 octombrie 2017  al colegilor lui Fabritius prevedea: „În proiectul de rezoluţie, punctul 9.4. înlocuiti cuvintele "acesta din urmă trebuie să respecte drepturile fundamentale ale omului în cursul urmăririi penale" cu următoarele cuvinte: "respectând cadrul legal şi necesitatea unei lupte eficiente împotriva corupţiei şi a abuzului de autoritate”.