Editura Evenimentul si Capital

CULISELE SCANDALUL din CASA REGALĂ. ACUZAŢII EXPLOZIVE: „Margareta, Duda şi Nicolae sunt VINOVAŢI de MURDĂRIREA IMAGINII REGELUI!”

Autor: | | 5 Comentarii | 8078 Vizualizari

Istoricul şi scriitorul Stelian Tănase – vechi monarhist „mihăist” – lansează, pe blog, o critică acidă la adresa cuplului Margareta-Duda, dar şi a Principelui Nicolae, explicând faptul că ambele tabere se fac răspunzătoare (în diferite proporţii) pentru monstruosul scandal stârnit la Aubonne, scandal care a permis „unor năimiţi” să murdărească din nou imaginea Regelui Mihai. De asemenea, scriitorul susţine că, după moartea Regelui (un veritabil simbol al modestiei, distincţiei şi onestităţii), Principesa Margareta are datoria să demonstreze, prin proiecte şi atitudine, dacă merită respectul monarhiştilor români.

EVZ vă prezintă declaraţiile lui Stelian Tănase.

Revoltat de cele întâmplate la Aubonne

„Sunt mai mult decît monarhist – favorabil ideei de monarhie constituțională în România. Sunt ” Mihăist” – dacă se poate spune asfel. Devotat persoanei regelui Mihai. Nu cred că am nevoie de multe cuvinte pentru a lămuri acest lucru. In acest context, tot ce s-a intimplat in jurul regelui la Aubonne după anunțul deteriorării sănătății Majestătii Sale sale m-a îngrijorat, mîhnit și revoltat. Mă așteptam la mai multa decență. Ca orice familie, și cea regala (as spune, mai ales) trebuie să-și spele rufele acasă, departe de ochii presei, ca să nu dea nastere la comentarii defăimătoare.

Mizele scandalului

ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Din păcate le-a stirnit. Incidentul cu Nicolae, fiul Elenei, este ireparabil. A fost o imprudență nepermisă, mai ales o gestionare improprie a unui moment extrem de delicat. Era evident că un scandal de față cu presa nu putea să ducă decît la pagube serioase de imagine institutiei monarhice. Nu au existat rațiuni serioase pentru a-l împiedica pe Nicolae să-si vadă bunicul. A fost o reacție excesivă și foarte dăunătoare pentru cauză. Intrebare este – Care ar fi cauza!? Tronul? Moștenirea materială? Testamentul regal?

Controversatul Andrew Popper, fiul unui ilegalist

S-a produs o mare doză de dezamăgire si dezorientare in rîndurile partizanilor Coroanei. Au apărut întrebările și nu sunt deloc puține. Din păcate explicațiile dinspre Casa regala lipsesc. Intervenția lui Andrew Popper, șeful Casei Regale, personaj controversat, a fost tardivă și mai ales incompletă. A lăsat prea multe întrebări fără răspuns. Sper că in perioada următoare, în funcție de desfășurarea evenimentelor, să primim din sursa cea mai autorizatăcu răspunsuri la cîteva chestiuni esențiale. In esență – Care este viitorul monarhiei in România? Cum vede custodele coroanei regale această problemă tulburătoare? Mai are monarhia vreun viitor la București ? Cine ar urma să urce pe tron? Ce orizont de timp avem?

Ce se va întâmpla după moartea Regelui Mihai

Odată cu dispariția regelui nostru Mihai situația se schimbă radical. Lumea a susținut (ciți au sustinut ) cauza întîi de toate pentru personalitatea istorică a Majestatii Sale regele Mihai. Nu stiu daca acesta afectiune se va transfera principesei Margareta. Regele Mihai se bucură de respect pentru faptele sale, pentru simplitatea si modestia sa, dovedite de-a lungul anilor. In momentele cele mai grele a facut exact de ce avea nevoie țara și poporul roman. Regele Mihai este respectat pentru taria de caracter cu care și-a indurat destinul in exil si apoi dupa 1989 acasă. In dreptul numelui său se află o serie fapte pentru care și-a cistigat acest respect. Principesa Margareta, abia de acum încolo trebuie să cistige respectul monahistilor dar și al celorlalt deopotrivă.

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Tema zilei
15:41 Nepoata NECUNOSCUTĂ a Regelui Mihai. O poveste cu PRINȚESE 20:32 RISC URIAȘ pentru Principesa Margareta. Ar putea PIERDE TOTUL într-o singură zi. Următoarea săptămână este CRUCIALĂ 14:03 Repetiții pentru FUNERALIILE REGALE. Traficul rutier a fost DEVIAT. ANUNȚ de ultimă oră al POLIȚIȘTILOR! Care sunt STRĂZILE BLOCATE 13:37 PRIMUL reprezentant al unei CASE REGALE europene își anunță PARTICIPAREA la funeraliile Regelui Mihai 19:35 PSD a anunțat că IESE în STRADĂ. Unde vor fi prezenți 12:01 Toți l-am CÂNTAT, dar NU-I ȘTIM POVESTEA. Cântecul COMPUS SPECIAL pentru REGELE-COPIL. EXCLUSIV EvZ 10:22 BREAKING NEWS! Programul OFICIAL al funeraliilor Regelui Mihai I al României 09:05 Impresiile infirmierei care l-a îngrijit pe Regele Mihai: „Era adorabil...” 18:28 REGELE MIHAI a fost ULTIMUL MOȘTENITOR AL BIZANȚULUI, EPISCOP și membru pe viață al SINODULUI BOR 18:27 VIITORUL statut al CASEI REGALE a fost explicat PE ÎNŢELESUL TUTUROR de un avocat cunoscut 18:23 Înmormântarea Regelui după apusul soarelui este perfect ortodoxă 17:26 Principesa Margareta, ATACATĂ EXTREM de un politician: „Cucoană, opreşte-te” Sursa criticilor? BANII 15:52 SERBĂRILE ȘCOLARE de Crăciun, în PERICOL. Motivul INCREDIBIL pentru care s-ar putea ANULA - Exclusiv EVZ 13:25 A fost Regele Mihai șantajat de ruși? România lui Cristoiu 12:06 DECIZIA Casei Regale ESTE CLARĂ. Nu există ALTĂ VARIANTĂ 20:04 AVION din TEATRELE de RĂZBOI la Funeraliile Regale. Cum și când va fi adus trupul neînsuflețit al Regelui Mihai în România 19:32 ANUNȚ de la Principele Nicolae. Cum va participa la înmormântarea bunicului său, Regele Mihai. Încă așteaptă... 16:29 CTP i-a desfiinţat pe urmaşii Regelui Mihai: „Casa Regală, lacheul de imagine al Guvernului contra 25 milioane euro” 16:29 Dezvăluiri despre vizita Regelui Mihai din 1992: Scenariul Puterii prevedea ca evenimentul să fie marcat de grave violențe! 10:09 Reportaj: Regele Mihai, în ochii celor care odinioară i-au fost supuși

Articole salvate