Cristian Preda îi dă replica lui Oltean: Un nou referendum pentru parlament unicameral este binevenit

Cristian Preda îi dă replica lui Oltean: Un nou referendum pentru parlament unicameral este binevenit

Europarlamentarul Cristian Preda îl contrazice pe vicepreşedintele PDL, Ioan Oltean, care consideră că un nou referendum pentru parlament unicameral ar fi “caduc, nepotrivit și nu e binevenit”. El propune chiar ca referendumul să aibă loc „în aceeași zi cu europenele, pe 25 mai”.

„Cred că, în condițiile în care USL a nesocotit voința populară exprimată în 2009, un nou referendum e de mare actualitate, potrivit și binevenit. Mai mult decât atât, cred că n-ar fi rău să-l avem chiar mai devreme, și anume în aceeași zi cu europenele, pe 25 mai.

În fond, și la primele alegeri pentru Parlamentul European, ținute în noiembrie 2007, am avut simultan cu acel scrutin și un referendum despre votul uninominal, președintele propunând sistemul majoritar în două tururi. Cetățenii l-au vrut, doar PNL și PSD l-au refuzat, fiindcă, deși nu se numeau încă USL, lucrau deja împreună împotriva lui Băsescu.

Iar rezultatul acestei îndârjiri a fost modul de scrutin care în 2008 i-a cadorisit cu mandate pe cei clasați pe locurile 2, 3 și 4, pentru ca în 2012 să zămislească Parlamentul obez și leneș de azi”, a scris Preda pe blog.

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Ioan Oltean: Un nou referendum pe tema Parlamentului unicameral este caduc, nepotrivit şi nu e binevenit

Un nou referendum pe tema Parlamentului unicameral adus în discuţie de preşedintele Traian Băsescu este "caduc, totalmente nepotrivit şi nu e binevenit", a susținut marţi vicepreședintele PDL Ioan Oltean. "Pentru Parlament unicameral a fost un referendum, poporul s-a pronunţat. Nu cred că se mai impune un nou referendum cu această temă. Poporul şi-a spus opinia în legătură cu Parlamentul unicameral şi orice referendum pe această temă este caduc, totalmente nepotrivit şi nu e binevenit", a spus Ioan Oltean. Șeful statului a declarat, ieri, că nu exclude posibilitatea declanșării unui nou referendum pentru Parlament unicameral odată cu prezidențialele.