Editura Evenimentul si Capital

CRIMA de acum 18 ani. Mărturii CUTREMURĂTOARE ale profesoarei, înainte de a fi UCISĂ. "Mă va omorî dacă află că plec”

Mihaela Fulga, profesoara ucisă în urmă cu 18 ani
Autor: | | 6 Comentarii | 9230 Vizualizari

Detalii uluitoare ies la iveală din declarațiile rudelor, prietenilor și foștilor colegi ai Mihaelei Fulga, tânăra profesoară de limba chineză, ucisă în urmă cu 18 ani. Surse judiciare au dezvăluit, pentru „Evenimentul zilei”, că, înainte să moară, Mihaela le spunea apropiaţilor că nu îl poate respinge mai mult pe Dan Păcurariu, principalul suspect în acest caz, deoarece atât el şi cât părinţii săi sunt persoane influente şi i-ar putea distruge cariera. Uneia dintre colegele cu care a vorbit, cu câteva zile înainte de a fi ucisă, i-a spus că se teme că va fi omorâtă de profesor. Apoi, cea de a doua iubită a profesorului, pe care o chema tot Fulga, a fugit în Turcia de frica acestuia după o mărturisire șocantă. Profesorul a fost reţinut pe 8 martie 2016, însă judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au decis cercetarea lui sub control judiciar. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti au făcut recurs şi aşteaptă, acum, verdictul judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti.

Martorii audiați în cazul crimei care a avut loc pe 26 iunie 1998, în Cartierul Titan, din București, au declarat anchetatorilor că Dan Păcurariu era, efectiv, obsedat de Mihaela Fulga. În cei câțiva ani de relație dintre cei doi, profesorul Dan Păcurariu a cerut-o, de mai multe ori, de soție, însă a fost refuzat. Tânăra profesoară voia doar o relație de amiciție și să își continuie viața. Cu toate acestea, profesorul o prezentase cunoscuților ca „viitoarea lui soție”.

A angajat-o la TVR

Mihaela Gabriel Fulga a fost studentă a Facultăţii de Filologie din cadrul Universităţii Hyperion, promoţia 1991-1995. După terminarea facultăţii aceasta a fost angajată ca profesoară de limba chineză în cadrul Liceului „Mihail Sadoveanu”, având totodată şi un contract de colaborare cu Televiziunea Română (TVR), ca redactor.

În timpul facultăţii, ea a fost studenta lui Dan Păcurariu, perioadă în care între cei doi s-a stabilit o relaţie mai apropiată, intimă chiar, ce a continuat şi după absolvire. La început, relaţia celor doi era de comun acceptată, Mihaela fiinf ajutată în carieră de către fostul ei profesor. După absolvirea facultăţii, Dan Păcurariu a ajutat-o să încheie un contract cu TVR și tot el a fost cel care a obținut angajarea tinerei, ca profesoară de limba chineză, la Liceul „Mihail Sadoveanu”.

A forțat-o pe directoare să îi dea Mihaelei postul de profesor

Directoarea liceului le-a spus anchetatorilor că, la un moment dat, s-a trezit cu Dan Păcurariu în biroul ei și s-a prezentat drept prieten de familie al Mihaelei Fulga care formulase o cerere de suplinire. Profesorul universitar i-a cerut directoarei, nici mai mult, nici mai puțin, decât să treacă pe cererea de suplinire că are disponibile ore de limba chineză. Atunci când directoarea i-a spus lui Păcurariu că existau mai multe cereri depuse pentru postul de profesor suplinitor, acesta a trecut la amenințări. I-a spus că este prieten cu profesori din conducerea Inspectoratului Şcolar București. Directoarea a cedat și a angajat-o pe Mihaela. Tot profesorul a apelat la un student de al lui, martor în dosar, pe care l-a convins să o ia în spațiu pentru ca Mihaela să obțină viza de flotant, în municipiul Bucureşti.

Punea studenții să o supravegheze

Dan Păcurariu

La început, relaţia celor doi era de comun acceptată, ea având interesul ca să o ajute, iar el să beneficieze de serviciile sexuale ale tinerei. În timp, însă, relaţia s-a degradat ca urmare a manifestărilor excesive de gelozie ale profesorului.  Păcurariu devenise extrem de posesiv şi chiar violent, martorii afirmând că el a și lovit-o. O urmărea la locurile de muncă, pe stradă, o aştepta ore întregi pe holul blocului, o suna în mod frecvent să vadă unde este şi la ce oră ajunge acasă sau chiar îşi punea studenţii să o urmărească.

Vecină:„Era disperată, din cauza lui”

Una dintre martorele din acest dosar de crimă, proprietara unui magazin, a declarat că, la sfârșitul anului 1996, Dan Păcurariu a venit să cumpere bijuterii pentru Mihaela. După aproximativ o lună, profesorul s-a întors, împreună cu Mihaela Fulga, și i-a achiziționat acesteia un lanț și o brățară din aur, model „Bismark”, daruri la care profesoara părea indiferentă.

O altă martoră, vecină, le-a spus anchetatorii că Dan Păcurariu o aștepta ore întregi la ușă pe Mihaela, venea cu flori și suna insistent la sonerie. Aceeași femeie susține că, la un moment dat,  Mihaela, ca să scape de el, l-a amenințat cu un pistol, cel mai probabil de jucărie. „Era disperată din cauza lui”, a dezvăluit vecina.

Primele temeri

O profesoară de la Liceul „Mihail Sadoveanu”, acolo unde lucra Mihaela Fulga, a declarat faptul că, înainte cu aproximativ două săptămâni de moartea colegei sale, a găsit-o în cancelaria liceului certându-se cu Dan Păcurariu. Imediat după plecarea profesorului, Mihaela i-a spus colegei: „Eu de mâna ăstuia voi muri!” .

Și din declarația mamei tinerei ucise reiese nivelul de exasperare la care ajunsese profesoara care era terorizată de către Păcurariu. Fiica sa i-a spus, la un moment dat, că dacă profesorul nu o va lăsa în pace îl va omorî.

Când Fulga a devenit o obsesie

Din relatările altor martori audiați în acest caz reiese că Dan Păcurariu făcuse o adevărată obsesie pentru Mihaela Fulga. Spre exemplu, o prietenă a profesorului a relatat că, în vara anului 1997, acesta a început să o viziteze destul de des la magazin. De fiecare dată vorbea despre Mihaela şi îi arăta o poză a ei pe care o săruta. Și un student de al profesorului a declarat că dascălul ajunsese să vorbească despre tânăra ucisă într-o manieră obsedantă. Studentul spunea că, înainte, Dan Păcurariu, ca profesor, era un om echilibrat, retras şi foarte puţin comunicativ, apropiat numai de persoane de acelaşi nivel intelectual cu al său. Cu toate acestea începând din anul 1997 Dan Păcurariu se schimbase foarte mult, devenind irascibil. După sărbătorile de iarnă din acel an, mai exact la începutul anului 1998, devenise foarte nervos, agitat, avea izbucniri nervoase pe care, altădată, le stăpânea. În ultima vreme, orice discuţie o purta cu Dan Păcurariu se termina negreşit cu subiectul Mihaela şi relaţia lor, ajungând chiar agasant uneori.

Obiectele Mihaelei, în casa profesorului, după 14 ani

O dovadă a obsesiei față de Mihaela Fulga a fost și descoperirea, la profesor acasă, a mai multor bunuri care i-au aparținut victimei. Astfel, pe 29 mai 2012, atunci  când polițiștii criminaliști au descins în apartamentul său, la mai bine de 14 ani de la omor, au fost descoperite: copia unui buletin de identitate al Mihaelei Fulga, un bilet semnat „Mihaela”, în care scria „Pentru Dan.Aşteaptă-mă.Vin repede”. un calendar chinezesc al anului 1998, cheia de la garsoniera tinerei ucise, două pliante de lapte „Fulga”, o carte cu titlul „Fulga.Aventura Spaţială” etc. Toate aceste indicii au fost desoperite de anchetatori, în condiţiile în care profesorul susţinea că nu dezvoltase vreo obsesie pentru Mihaela, relaţia lor răcindu-se la începutul anului 1998, iar în declaraţia dată în faţa anchetatorilor, în luna mai 2012, scria că a fost îndrăgostit de ea doar până prin 1996, iar la momentul decesului era cel mult o relaţie de prietenie. În plus, de la nicio altă femeie pe care a cunoscut-o nu păstrase bunuri.

L-a agresat pe un coleg de la televiziune

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate