Editura Evenimentul si Capital

CNADNR a plătit aproape 800.000 de lei pentru proiectarea unui nou pod peste Prut

Autor: | | 1 Comentarii | 455 Vizualizari

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR) a plătit unei firme 785.000 de lei pentru un studiu de fezabilitate în vederea construcției unui pod peste Prut, la Ungheni, către Republica Moldova.

Potrivit e-licitatie.ro, obiectul contractului privește elaborarea studiului de fezabilitate, pregătirea documentației de atribuire și asigurarea asistenței beneficiarului pe durata procedurii de achiziție publică. Valoarea estimată a contractului era de 1.840.556 de lei fără TVA, valoarea totală finală a contractului fiind stabilită într-un final la 785. 728 de lei. Contractul a fost atribuit pe 22 aprilie 2015, au fost depuse opt oferte din care doar patru au fost admisibile. Câștigătorul a fost desemnat firma Expert Proiect 2002 din București. Potrivit caietului de sarcini, 37% din valoarea contractului urmează să fie subcontractată.Durata contractului este de 12 luni începând de la data de începere a contractului (6 luni elaborare studiu de fezabilitate + 6 luni asistență beneficiar).

Studiu inutil

Firma Expert Proiect 2002 a fost implicată într-o serie de scandaluri de-a lungul anilor. Potrivit presei, societatea a câștigat mai multe contracate publice. În ianuarie anul trecut, firma a primit un contract de proiectare „poduri și podețe de cale ferată de pe raza sucursalei CF Brașov”, dar și ”elaborarea documentației aferenta obiectivului de investiții pentru autostrada Sudului, adică între Bucuresti - Alexandria - Craiova - Timisoara. Pentru această lucrare, în 2012, firma amintită a primit aproape aceeași sumă, adică 781.851 de lei tot de la CNADNR, pentru o autostradă care nu s-a construit niciodată. Un alt scandal în care a fost implicată firma Expert Proiect 2002 privește  proiectul tehnic pentru realizarea pasajului Pipera - Tunari. Pasajul a fost proiectat fără a se ţine cont de prezenţa pe teren a unei magistrale de cale ferată, a conductelor de apă, de gaze sau a reţelelor de telefonie.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Economie

Alte articole din categorie

luni, 22 ianuarie 2018 Autor: Adam Popescu

VESTE-ȘOC despre DECLARAȚIA 600

luni, 22 ianuarie 2018 Autor: Adam Popescu

VESTE de la RADU MAZĂRE

luni, 22 ianuarie 2018 Autor: Adam Popescu

LOVITURĂ pentru OLGUȚA VASILESCU!

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate