Editura Evenimentul si Capital

Chirurgie sinodală: Cu bisturiul în carne vie!

Autor: | | 8 Comentarii | 2574 Vizualizari

Scoateţi afară dintre voi pe cel rău”, spune Sfântului Apostol Pavel în Epistola întâia către Corinteni. „Dacă mâna ta sau piciorul tău te sminteşte, taie-l şi aruncă-l de la tine, că este bine pentru tine să intri în viaţă ciung sau şchiop, decât având amândouă mâinile sau amândouă picioarele, să fii aruncat în focul cel veşnic. Şi dacă ochiul tău te sminteşte, scoate-l şi aruncă-l de la tine, că mai bine este pentru tine să intri în viaţă cu un singur ochi, decât având amândoi ochii, să fii aruncat în gheena focului” - Sfânta Evanghelie după Matei (18; 8-9).

Aș mai avea multe argumente scripturistice sau dogmatice în privința ultimelor tulburări din Biserică, dar sunt un om smerit. Numi pot permite - chiar dacă am un doctorat și în teologie - să dau sfaturi unor ierarhi. Nu se cade, e indecent! Ar fi cum un tinichigiu auto încearcă să-l învețe pe genialul pilot de Formula 1 Alain Prost să conducă. În plus, iubesc la nebunie o butadă a răposatului Vadim Tudor care se întreba de ce este nevoie de doctori în teologie? „Păi, ce? Dumnezeu este bolnav?” 

Lăsând gluma la o parte - fac și eu ce mi-a mai rămas: haz de necaz – situația este albastră rău. Biserica trece printr-o criză de imagine nemaiîntâlnită. Nu sunt de vină doar atacurilor la adresa ei, ci și a nevredniciei unor slujitori! De la simpli preoți la vlădici!

Aud că PS Corneliu e supărat foc, de acolo din Germania, unde s-a dus să se reculeagă. Și nemulțumit! De ce să plătească doar el? Or fi și alții, nu neg, dar sunt doar suspiciuni. Despota! În cazul Prea Sfinției Voastre există probe sau măcar urme de probă. Nu sunteți Acarul Păun și nimeni nu vă știrbește cei aproape 20 de ani de arhierie. Dar vorba lui Alecu Racoviceanu: „Eu te-am pus să te joci de-a asistenta cu seringa în mână pe lângă fundurile seminariștilor”?

ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

O judecată va fi! Până la cea a lui Hristos, Dreptul Judecător, cea a Sfântului Sinod. Într-un alt text voi explica cititorilor cum se face aceasta. A se vedea „Regulamentul autorităților canonice și disciplinare și ale instanțelor de judecată ale Bisericii Ortodoxe Române” (n.a. - pentru unii colegi din presă care plagiază cu nesimțire EvZ. Nu-l căutați pe Google, că nu e! Teologia nu se face la seral, iar Dumnezeu se scrie cu D mare! Cartea e cam groasă și nu are poze!)

Zilele astea am mai avut o dezamăgire. Apologeții de serviciu ai Ortodoxiei sunt în concediu. Tac mâlc! Cu o ipocrizie de cea mai joasă speță. Scuzele sunt infantile, demne de niște „căldicei”. Unii susțin că nu vor să simțească, să tulbure poporul drept-credincios, alții că nu fac jocul dușmanilor. În realitate, nu știu ce să facă. Sunt paralizați precum iepurele în fața unui șarpe Boa. Dar la Biserica lui Hristos v-ați gândit? Ori este mai bine, în stilul vostru caracteristic, să puneți toată presiunea pe Patriarh, pe Sinod, iar după aceea să apăreți triumfători: „Exact după cum v-am spus în urmă cu ceva vreme…Nu v-am spus eu?”

Nu-l mai transformați pe Patriarh și Sfântul Sinod în paratrăsnete! O chirurgie la nivel de Sinod este necesară! Știu vlădicii noștri ce e de făcut!

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Tema zilei
20:32 RISC URIAȘ pentru Principesa Margareta. Ar putea PIERDE TOTUL într-o singură zi. Următoarea săptămână este CRUCIALĂ 14:03 Repetiții pentru FUNERALIILE REGALE. Traficul rutier a fost DEVIAT. ANUNȚ de ultimă oră al POLIȚIȘTILOR! Care sunt STRĂZILE BLOCATE 13:37 PRIMUL reprezentant al unei CASE REGALE europene își anunță PARTICIPAREA la funeraliile Regelui Mihai 19:35 PSD a anunțat că IESE în STRADĂ. Unde vor fi prezenți 12:01 Toți l-am CÂNTAT, dar NU-I ȘTIM POVESTEA. Cântecul COMPUS SPECIAL pentru REGELE-COPIL. EXCLUSIV EvZ 10:22 BREAKING NEWS! Programul OFICIAL al funeraliilor Regelui Mihai I al României 09:05 Impresiile infirmierei care l-a îngrijit pe Regele Mihai: „Era adorabil...” 18:28 REGELE MIHAI a fost ULTIMUL MOȘTENITOR AL BIZANȚULUI, EPISCOP și membru pe viață al SINODULUI BOR 18:27 VIITORUL statut al CASEI REGALE a fost explicat PE ÎNŢELESUL TUTUROR de un avocat cunoscut 18:23 Înmormântarea Regelui după apusul soarelui este perfect ortodoxă 17:26 Principesa Margareta, ATACATĂ EXTREM de un politician: „Cucoană, opreşte-te” Sursa criticilor? BANII 15:52 SERBĂRILE ȘCOLARE de Crăciun, în PERICOL. Motivul INCREDIBIL pentru care s-ar putea ANULA - Exclusiv EVZ 13:25 A fost Regele Mihai șantajat de ruși? România lui Cristoiu 12:06 DECIZIA Casei Regale ESTE CLARĂ. Nu există ALTĂ VARIANTĂ 20:04 AVION din TEATRELE de RĂZBOI la Funeraliile Regale. Cum și când va fi adus trupul neînsuflețit al Regelui Mihai în România 19:32 ANUNȚ de la Principele Nicolae. Cum va participa la înmormântarea bunicului său, Regele Mihai. Încă așteaptă... 16:29 CTP i-a desfiinţat pe urmaşii Regelui Mihai: „Casa Regală, lacheul de imagine al Guvernului contra 25 milioane euro” 16:29 Dezvăluiri despre vizita Regelui Mihai din 1992: Scenariul Puterii prevedea ca evenimentul să fie marcat de grave violențe! 12:17 Cele mai noi și mai interesante cărți despre Casa Regală 10:09 Reportaj: Regele Mihai, în ochii celor care odinioară i-au fost supuși

Articole salvate