Ce NU s-a spus despre audierea Directorului FBI: administrația Obama, suspectă de SCURGERILE de informații clasificate

Ce NU s-a spus despre audierea Directorului FBI: administrația Obama, suspectă de SCURGERILE de informații clasificate

Democrații au sperat ca prin audierea șefului FBI să-i dea o lovitură lui Trump. Au reușit doar să ridice și mai multe semne de întrebare despre rolul lui Obama.

Presa „mainstream” a celebrat ca pe o victorie faptul că FBI și NSA au confirmat luni, într-o audiere în Comisia pentru Informații a Camerei Reprezentanților, faptul că președintele Barack Obama nu a pus sub supraveghere Trump Tower. Însă acest lucru mai fusese afirmat.

În timpul audierilor un singur lucru a fost o noutate, iar aceasta est o adevărată bombă, scrie Breitbart: oficiali ai administrației Obama puteau afla identitatea celor supravegheați.

Unul dintre aceștia, gen. Michael Flynn, a demisionat după ce s-a aflat că discuțiile sale cu ambasadorul rus au fost monitorizate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Totuși, identitatea lui Flynn nu trebuia să fie făcută publică. Supravegherea ambasadorului rus, fie ea și una de rutină, a produs informații clasificate, iar identitatea oricărui cetățean american prins în ele ar fi trebuit ascunsă.

Însă numele lui Flynn nu a fost ascuns și a fost scurs în presă. Mai mult, New York Times scria în 19 ianuarie, pe prima pagină, că „rapoarte ale serviciilor de informații bazate pe comunicații interceptate au fost furnizate Casei Albe”.

Tot NY Times scria în februarie că informații legate de supravegherea consilierilor lui Trump, suspectați de legături cu Rusia, au fost răspândite în interiorul guvernului, fără protejarea identităților, din ordinul dat de administrația Obama cu puțin înainte de plecare, beneficiind de noile reguli ale NSA, făcute mult mai permisive de aceeași administrație Obama.

Audierile de luni au încercat să discrediteze mesajele pe Twitter în care Trump afirma că a fost supravegheat, însă concluziile nu au fost în defavoarea noului președinte. Faptele rămân: echipa de campanie a lui Trump a fost supravegheată, rezultatele supravegherii au fost răspândite în interiorul guvernului, și, posibil, ajungând inclusiv la Casa Albă; în fine, că informațiile au fost date, în mod ilegal, presei.

Iată dialogul pe care congresmanul Trey Gowdy l-a avut cu James Comey despre cei din anturajul lui Obama care ar fi putut încălca legea:

GOWDY: Știți dacă directorul (National Intelligence) James Clapper cunoștea numele cetățenilor americani care au apărut în New York Times și Washington Post?

COMEY: Nu pot spune aici, deoarece nu vreau să confirm dacă în ziar erau informații clasificate.

GOWDY: Putea el avea acces la un nume neprotejat?

COMEY: În anumite circumstanțe, sigur, era directorul comunității de informații. Dar nu vorbesc în mod specific.

GOWDY: Putea avea directorul (CIA) Brennan acces la un nume neprotejat al unui cetățean american?

COMEY: În anumite circumstanțe, da.

GOWDY: Putea consilierul pentru securitate națională Susan Rice acces la un nume neprotejat al unui cetățean american?

COMEY: Cred că da, și orice alt consilier pentru securitate națională ar fi avut, cred, ca parte obișnuită a muncii lor.

GOWDY: Putea fostul consilier de la Casa Albă Ben Rhodes avea acces la numele neprotejat al unui cetățean american?

COMEY: Nu cunosc răspunsul la această întrebare.

GOWDY: Ar fi putut fostul Procuror General Loretta Lynch avea accea la numele neprotejat al unui cetățean american?

COMEY: În general, da, ca orice alt procuror general.

GOWDY: Deci inclusiv Procurorul General interimar Sally Yates?

COMEY: Același răspuns.

GOWDY: L-ați informat pe președintele Obama – doar vă întreb – în legătură cu orice convorbire în care era implicat Michael Flynn?

COMEY: Nu voi oferi detalii nici despre acest caz particular, nici despre alte discuții pe care le-am avut cu președintele.

Întrebările lui Gowdy dezvăluie o listă uluitoare de potențiali suspecți. Și dat fiind că FBI și NSA au declarat că nu exsită încă nici o dovadă a colaborării dintre echipa de campanie a lui Trump și guvernul rus, singura infracțiune cunoscută cu certitudine absolută este scurgerea în presă a numelui lui Michael Flynn și a conținutului discuțiilor lui cu ambasadorul rus.

Democrații au sperat să-i mai aplice o lovitură lui Trump. Singurul lucru pe care l-au reușit este să ridice și mai multe semne de întrebare despre rolul lui Obama.