CAZ UNIC ÎN JUSTIȚIA din România! Judecătoarea Camelia Bogdan a fost lăsată singură. S-AU DEZIS de propria lor CLIENTĂ!

CAZ UNIC ÎN JUSTIȚIA din România! Judecătoarea Camelia Bogdan a fost lăsată singură. S-AU DEZIS de propria lor CLIENTĂ!

Caz fără precedent în justiția din România! Jurnaliștii de la Grupul de Investigații Politice au prezentat o serie de informații în legătură cu Camelia Bogdan, judecătoarea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu la zece ani de închisoare în dosarul ICA și care, la rândul său, a fost exclusă din magistratură, fiind acuzată de incompatibilitate. Mai exact, potrivit surselor citate, „avocații Cameliei Bogdan ne-au scris că se dezic de încercarea clientei lor de a o intimida pe judecătoarea Gabriela Bogasiu, președinta completului care judecă excluderea Cameliei Bogdan din magistratură. În ultimele zile, Camelia Bogdan a lansat o serie de acuzații aberante la adresa vicepreședintei Înaltei Curți Gabriela Bogasiu”.

Reamintim că judecătoarea a fost exclusă din magistratură, în februarie printr-o decizie a Secţiei pentru judecători din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, care a discutat speța în care a fost acuzată de Mugur Ciuvică de incompatibilitate.

”Intenția fostei judecătoare Bogdan e transparentă: judecătoarea Bogasiu e președinta completului care, pe 4 decembrie, va analiza contestația Cameliei Bogdan la decizia CSM de a o exclude din magistratură.

MANIPULAREA grosolană a judecătoarei Camelia Bogdan A FOST DOVEDITĂ. Au apărut PROBE ZDROBITOARE împotriva ei

Într-un caz unic în justiția românească, cu câteva zile înainte ca Înalta Curte să judece excluderea Cameliei Bogdan, avocații acesteia ne-au transmis un email în care se dezic de propria lor clientă. Avocații precizează că aceasta i-a asociat fără acordul lor atacurilor sale la adresa judecătoarei Bogasiu. (http://www.grupul.ro/…/2…/11/mail_avocati_Camelia_Bogdan.jpg)

Mai întâi, pe 21 noiembrie, Camelia Bogdan a susținut la GDS, fără a prezenta niciun fel de probe, că judecătoarea Bogasiu ar fi șantajată cu implicarea soțului acesteia în fapte de spălare de bani. În aceeași zi, Camelia Bogdan a reluat aceste acuzații, din nou complet neprobate, într-un email transmis Înaltei Curți și CSM. (http://www.grupul.ro/…/2017/11/bogdan_bogasiu_spalare_bani-…)”, susțin jurnaliștii de la Grupul de Investigații Politice, într-un mesaj postat de pagina de Facebook.

”În 26 noiembrie, Camelia Bogdan a reclamat-o pe judecătoarea Bogasiu la Înalta Curte, CSM și DNA pe motiv că ar fi „beneficiat de cazare și masă” la un seminar organizat în mai 2016. Bogdan a sugerat că situația judecătoarei Bogasiu ar fi fost similară celei în care s-a aflat ea atunci când a fost plătită pentru a preda cursuri angajaților Ministerului Agriculturii. În această reclamație aiuritoare, Camelia Bogdan a enumerat și numele avocaților care o apără la Înalta Curte. (http://www.grupul.ro/…/2017/11/mail_Camelia_Bogdan_Bogasiu-…)

Acțiunile Cameliei Bogdan sunt atât de iraționale încât i-au determinat până și pe avocații ei să se dezică de propria lor clientă. Într-un mesaj pe care l-au transmis tuturor celor care primiseră reclamațiile Cameliei Bogdan (Înalta Curte, CSM, DNA), avocații Lucian Mihai, Valentin Berea, Vicu Buzac, Andrada Rusan, Bogdan Nae și Madalin Niculeasa au precizat că nu vor ca numele lor să fie asociate atacurilor lansate de clienta lor, Camelia Bogdan, la adresa judecătoarei Bogasiu.

Din motive de neînțeles, atât Camelia Bogdan, cât și avocații acesteia ne-au transmis și nouă toată această corespondență”, concluzionează sursele citate.

Consiliul Superior al Magistraturii a decis să o excludă, în februarie 2017,  pe judecătoarea Camelia Bogdan, în speţa în care a fost acuzată de Mugur Ciuvică de incompatibilitate.

Camelia Bogdan, dată afară din magistratură pentru că a primit ”sponsorizări” dubioase, CITIȚI MOTIVELE DECIZIEI

Potrivit minutei Secţiei pentru judecători în materie disciplinară, decizia de expludere a Cameliei Bogdan din magistratură a fost luată în baza articolului 99 litera b din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

Este vorba de prevederea: „intervenţiile pentru soluţionarea unor cereri, pretinderea sau acceptarea rezolvării intereselor personale sau ale membrilor familiei ori ale altor persoane, altfel decât în limita cadrului legal reglementat pentru toţi cetăţenii, precum şi imixtiunea în activitatea altui judecător sau procuror”. Decizia este cu recurs la Completul de 5 judecători de la Curtea Supremă, în 15 zile de la comunicare. 

Concret, Camelia Bogdan pe vremea în care făcea parte din completul de judecată din dosarul ICA, în care Ministerul Agriculturii se constituise parte civilă a fost sponorizată de acelaşi minister pentru un curs de două săptămâni la Poiana Braşov

 

Ne puteți urmări și pe Google News