Cătălin Ivan aruncă bomba în USL: Nu mai poate fi vorba de paritate între PSD și PNL

Cătălin Ivan aruncă bomba în USL: Nu mai poate fi vorba de paritate între PSD și PNL

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, a declarat că este bine dacă liberalii vor rediscutarea relaţiilor din USL, fiindcă raportul dintre PSD şi PNL este aproape de 2 la 1.

"Este bine că, până la urmă, realitatea este acceptată de partenerii noştri din PNL. Şi sondajele confirmă, şi ponderea parlamentară şi de la nivel local - toate arată că ponderea în USL s-a schimbat şi nu mai poate fi vorba de paritate în relaţiile dintre cele două partide. Un raport de 2:1 pentru PSD se apropie mai mult de realitate. Asumarea acestui fapt, inclusiv de colegii liberali, este un gest corect şi pe care îl salut", se arată într-un comunicat de presă al purtătorului de cuvânt al PSD. În prezent, protocolul USL, care a  fost încheiat în 2011, repartizează în mod egal funcțiile între cele două partide. Conform sondajelor la care face Ivan referire, PSD are în jur de 40%, iar PNL - 18-19%, deși Antonescu anunța astăzi că liberalii ar avea o cotă de 26%. Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat astăzi că PNL a instituit o comisie - pe care o va conduce chiar el - pentru rediscutarea protocolului USL. El se referea, însă, doar la stabilirea unor mecanisme de aplanare a conflictelor din teritoriu.  Pocora: "PSD nu are de ce să aştepte acte de gratitudine din partea PNL" În replică, purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a declarat că PNL şi Crin Antonescu nu trebuie să facă vreo dovadă de gratitudine faţă de PSD, PNL fiind fidel proiectului USL şi angajamentelor luate în faţa românilor.

“Partidul Naţional Liberal a fost întotdeauna fidel liberalismului, intereselor României şi angajamentelor asumate de USL la alegerile din 2012. PSD nu are de ce să aştepte acte de gratitudine din partea PNL sau vreun omagiu, cele două partide fiind partenere într-o construcţie politică ce serveşte interesului naţional, nu orgoliilor de partid", susține aceasta.

În ceea ce priveşte eventuale modificări la protocolul de funcţionare al USL, acestea trebuie discutate întâi în cadrul Uniunii, deoarece decizia se ia la nivelul USL, nu în PSD sau PNL, a mai spus Pocora.

Ne puteți urmări și pe Google News

CITIȚI ȘI:

  • Liberalii vor renegocierea protocolului USL. VEZI ce vor să modifice
  • Antonescu îi transmite lui Ponta: Nu liniștea este prerogativa președinților. Președintele trebuie să ofere garanții, nu liniște
  • PNL se pregătește de europarlamentare separat de PSD