Cât mai costă o achitare. Libertatea Cămătarilor se negociază în Dubai

Cât mai costă o achitare. Libertatea Cămătarilor se negociază în Dubai

Luiza Dragne a fost „agățată” de DNA după ce a cerut sute de mii de euro pentru a elibera suspecți periculoși. Ea a creat o adevărată rețea în care sunt implicați avocați și personaje infl uente „cu intrare” la judecători

În jurul avocatei Luiza Gabriela Dragne s-a constituit o rețea care, contra unor sume importante de bani, aranja procese. Clienții rețelei erau interlopi cunoscuți din Capitală, traficanți de droguri periculoși și cămătari violenți, potrivit referatului DNA.

Dragne se lăuda cu relații la nivelul Tribunalului și al Curții de Apel București, în joc fiind eliberarea cămătarului Florin Udilă, a fraților Ioan și Vasile Balint, cunoscuți ca Sile și Nuțu Cămătaru, și a doi escroci, acuzați de mai multe înșelăciuni în valoare de milioane de euro. În acest moment, Udilă este cercetat sub control judiciar, frații Balint sunt liberi iar procesele evazioniștilor se judecă, pe fond. Sile Cămătaru nu a comentat acuzațiile și a susținut că am greșit numărul de telefon. Avocatul fraților Balint, Lucian Papacoste, a comentat sec: „Cred că aveți surse la Parchet mult mai bune decât mine”, după care a închis telefonul.

Cum gândește Nuțu

În iunie anul trecut, procurorii DNA au început urmărirea penală față de avocata Luiza Dragne, după ce aceasta a cerut 50.000 de euro pentru a schimba arestul preventiv cu cel la domiciliu, în cazul lui Sile Cămătaru. Avocata se lăuda că este apărătorul tuturor cămătarilor. Într-o interceptare telefonică, ea a fost ridicată în slăvi de un prieten care garanta că îl poate scoate din arest pe Nuțu Cămătaru, dacă ar fi și el ceva mai...„darnic”. „Da’ ăsta nu bagă mâna în buzunar! […] Ăsta nu bagă mâna în buzunar, domnu’ Nuțu!” Ține patruzeci de cai acasă, îl costă treizeci… treizeci de mii de euro îl costă pe lună întreținerea și nu are să dea cincizeci de mii să scape, ă?”, se întreba, nedumerit, prietenul avocatei. În august 2014, în grupul specializat în trafic de influență pe lângă judecători apare un alt personaj interesant: Veronica Slăvilă.

FOTO: „Combinatoarea” de dosare Slăvilă a plecat anul trecut în Dubai și s-a întors după 8 luni

Afaceri la nivel înalt

Conform monitorizărilor DNA, ea ar fi cerut 40.000 de euro de la tatăl cămătarului Florin Udilă pentru eliberarea din arest a fiului acestuia. Udilă Jr. este acuzat de spălare de bani și camătă. Ea a fost ajutată în „afacere” de Petrică Bogdan Bagoli, lider al „Clanului Sportivilor”. Slăvilă susținea despre partenerul său de afaceri necurate că „are intrare” pentru sume de bani, la judecători din cadrul Tribunalului București pentru obținerea unor soluții favorabile.

O lună mai târziu, aceeași avocată Dragne a cerut de la afaceristul Laurențiu Turca Dăscălescu 200.000 de euro pentru a interveni la judecători, în vederea unei pedepse de achitare sau cu suspendare. Fiind prinsă în flagrant pe când primea o parte din șpagă, avocata a decis să „toarne” tot, inclusiv fapte de corupție comise de Veronica Slăvilă, personaj prezentat ca o tipă cu „relații”, care poate să rezolve orice dosare penale la instanțele de judecată și la parchete.

Opt luni la hotel

În septembrie 2014, chiar înaintea unor percheziții, Veronica Slăvilă a plecat din țară cu destinația Dubai. Câteva zile mai târziu pleca în Dubai și interlopul Petrică Bogdan Bagoli, „în vederea efectuării unor tranzacții financiare”. Slăvilă a rămas în Dubai opt luni, până în iunie 2015, fiind cazată la un hotel. În tot acest timp, ea a ținut legătura cu fiica sa, pe care o coordona în „afacerile” din țară. Anchetatorii au surprins o convorbire telefonică din 5 ianuarie 2015, între Petrică Bogdan Bagoli și fiica Veronicăi Slăvilă, în care interlopul o anunța că „s-au transferat în conturile din Dubai milioane de euro, chiar sute de milioane de euro”, gruparea fiind bănuită de spălare de bani. Cei doi susţineau că „au finalizat toate contractele, că au încasat și vor încasa în continuare sume importante de bani, despre care «nici nu poţi să gândești»”. Pe 10 iunie 2015, Slăvilă a venit în țară pentru scurt timp, moment în care procurorii DNA au început perchezițiile la 12 adrese din București și Teleorman.

Vera Slăvilă, traficanta de dosare

Veronica Slăvilă a fost trimisă în judecată în 2014, sub acuzația de constituire a unui grup infracțional organizat. Potrivit anchetatorilor, Slăvilă face parte dintr-o grupare infracțională care a încercat să ridice aproape 700.000 de euro de la bancă, din contul unei persoane căreia îi furase identitatea. Conform portalului instanțelor de judecată, Slăvilă are o mulțime de procese, inclusiv o condamnare cu suspendare pentru înșelăciune.

Cine este Bogdan Bagoli

Lider al clanului „Sportivilor”, Bagoli a fost trimis în judecată în dosarul judecătoarelor Antoanela Costache și Viorica Dinu, de la Tribunalul București, sub acuzația de cumpărare de influență. Același personaj apare în rechizitoriile procurorilor DIICOT legate de traficul de cocaină din Centrul vechi al Capitalei. Potrivit anchetatorilor, el umbla pe străzi înarmat cu o grenadă și cu un pistol Glock și a fost arestat de mai multe ori.