Cât de des schimbi becurile acasă? Acest bec stă aprins din 1901

Cât de des schimbi becurile acasă? Acest bec stă aprins din 1901

Fiecare dintre noi ne-am obișnuit să schimbăm becurile la fiecare câteva luni. Ei bine, la o secție de pompieri din California, un bec arde încontinuu de 113 ani.

Se pare că becul a fost instalat pe 18 iunie 1901, dată pe care pompierii de la secția nr 6 din orașul Livermore, statul California, o au marcată în calendarul festivităților din cadrul micii comunități de salvatori.

Istoria consemnează o ardere continuă a becului care aruncă o lumină palidă peste vehiculele de intervenție, cu excepția penelor de curent care s-au produs de-a lungul celor 113 ani.

În 1976, becul respectiv a luat o mică pauză, de doar 22 de minute, doar pentru a fi mutat în actualul sediul al pompierilor. De teamă să nu îl spargă, electricienii nu l-au mai deșurubat, ci au scos soclul din perete iar vestiugiul a fost transportat în noua locație sub escorta poliției.

Ne puteți urmări și pe Google News

Debora Katz, fizician la Academia Navală din Annapolis, susține că, după ce a cercetat becul, că acesta diferă de becurile din zilele noastre prin două aspecte: filamentul este de opt ori mai gros și același filament este un semiconductor făcut din carbon. „Când un conductor se încinge, capacitatea sa de a conduce curentul scade. În cazul acestui bec, pe măsură ce filamentul devine mai fierbinte, cu atât mai bine conduce curentul”, a explicat ea.