Editura Evenimentul si Capital

Câştigătorii celei de-a 5 Ediţii a Galei Premiilor Marii Loji Naţionale din România

Marele Maestru al Marii Loji Naţionale din România, Dr. Radu Bălănescu
Autor: | | 3 Comentarii | 1471 Vizualizari

Gala Premiilor Marii Loji Naţionale din România şi-a desemnat câştigătorii. Aceasta a fost cea de-a 5 ediţie a evenimentului şi a marcat 135 de ani de existenţă a MLNR.

Marea Lojă Naţională din România a organizat, în parteneriat cu Academia Română, cea de-a V-a ediţie a Galei Premiilor MLNR, în cadrul seriei de manifestări care marchează, în acest an, 135 de ani de existenţa a MLNR.

La evenimentul organizat, duminică, 21 iunie 2015, la Ateneul Român, au participat reprezentanţi din peste 30 de ţări de pe toate continentele, alături de personalităţi din mediul academic, universitar, cultural, bancar, diplomatic şi politic din România. Conform tradiţiei, M:.L:.N:.R:. a decernat 7 premii a câte 10.000 euro fiecare, pentru fiecare dintre domeniile de referinţă.

“A cincea Ediţie a Galei Premiilor Marii Loji a devenit deja un moment de referinţă pentru societatea civilă, pe care şi noi o reprezentăm, a spus Marele Maestru al Marii Loji Naţionale din România, dr. Radu Bălănescu. Un moment pregătit în parteneriat cu Academia Română, căreia îi mulţumim pentru lucrurile extraordinare făcute pentru această ţară. Un parteneriat îmbunătăţit prin prezenta, alături de noi, a Ministerului Educaţiei şi Cercetării, a Televiziunii Române şi a 19 Universităţi din întreagă ţară. Este un moment care reuneşte instituţii extrem de importante din ţară noastră, societate civilă, absolut toate domeniile profesionale, în jurul unui proiect care înseamnă promovarea valorii şi excelenţei acestui popor. Sunt momente care se adaugă la interesul naţional. Cred că avem cu toţii datoria să aducem în prim plan pe toţi acei români care fac cinste ţării noastre, atât la noi, cât şi peste hotare. Acţionăm pe două planuri, unul intern şi unul extern, având în vedere reprezentanţii a 30 de ţări prezenţi, asta-seară, la Ateneu. Ei au înţeles acest proiect, se vor duce în ţările lor, vor vorbi despre el, vor transmite că România promovează tot ce are mai bun. Cred că imaginea ţării noastre va avea mult de câştigat din acest eveniment. Va mulţumesc celor prezenţi, care sprijiniţi, prin ce faceţi în domeniile dumneavoastră de activitate, inteligenţă acestui popor”.

Cele şapte comisii, din care au făcut parte reputaţi academicieni şi profesori universitari, au anunţat câştigătorii, în cadrul Galei de la Ateneul Român, care s-a bucurat de spectacolul oferit de Filarmonica şi Corul Filarmonicii “George Enescu”, soprana Irina Iordăchescu, tenorul Cristian Mogoşanu şi violonistul Gabriel Croitoru.

I. Premiul “Grigore Moisil” pentru Ştiinţe Exacte a fost decernat Prof. Vasile PÂRVULESCU.

ÎI. Premiul “Henri Coandă” pentru Ştiinţe Aplicate a fost acordat Acad. Florin FILIP, Prof. Dumitru POPESCU, Prof. Dan ŞTEFĂNOIU, Prof. Pierre BORNE.

III. Premiul “Carol Davila” pentru Medicină a revenit  doamnei Dr. Alina TĂNASE.

IV. Premiul “Eugeniu Carada” pentru Economie a revenit doamnei Iuliana Mihaela DASCĂLU şi domnului  Silviu CERNA.

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate