CAMERA DEPUTAȚILOR. O subcomisie va lucra la Legea privind insolvenţa persoanei fizice, CSM nu vrea Legea insolvenței persoanei fizice în forma actuală

CAMERA DEPUTAȚILOR. O subcomisie va lucra la Legea privind insolvenţa persoanei fizice, CSM nu vrea Legea insolvenței persoanei fizice în forma actuală

Deputații juriști au decis, astăzi, să constituie o subcomisie care să lucreze până luni la forma unui proiect de lege privind insolvenţa persoanelor fizice, împreună cu reprezentanţi ai instituţiilor interesate.

Membrii comisiei juridice din Camera Deputaţilor, reuniţi pentru a discuta pe tema insolvenţei persoanei fizice, nu au ajuns la un acord pe care proiect de lege să lucreze, din cele patru înregistrate la comisie.

Reprezentanţii PNL au susținut că trebuie să se înceapă cu proiectul PNL din 2010, în timp ce PSD a considerat că proiectul din 2014 al deputatului PSD Ana Birchal este prioritar.

“Toate cele patru proiecte vor fi conexate, din punctul de vedere al PNL. Conform articolului 68 al Regulamentului care nu poate fi contestat şi supus la vot, se va lucra pe proiectul din 2010, toate celalte proiecte vor fi luate ca amendament. Comisia a început să lucreze. PNL a cerut un ritm mai rapid de lucru cu privire la acest proiect de lege, până la urmă majoritatea a decis ca subcomisia să lucreze ceva mai uşor, în sensul că noi am fi vrut ca vineri să avem un prim draft pe care să-l discutăm. Sperăm ca în cel mai scurt timp posibil să avem forma finală a proiectului şi ca marţi sau miercuri să avem proiectul în dezbaterea plenului”, a afirmat deputatul PNL Teodor Niculescu, potrivit mediafax.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

În schimb, vicepreşedintele comisiei, deputatul PSD Ciprian Nica, a precizat, însă, că discuţiile vor începe pe proiectul de lege din 2014 al deputatului PSD Ana Birchal, care are avizul pozitiv al Guvernului şi a fost adoptat de Senat.

“Din cele patru proiecte de lege, două au primit aviz favorabil de la Senat, unul a fost respins de Senat, iar doar unul are aviz favorabil de la Guvern. Conform art 68 din Regulament se spune la alin. 4 că iniţiativa legislativă care intră în procedură de urgenţă, pe acel draft se lucrează. Ca urmare, Biroul Permanent a sesizat comisia juridică cu iniţiativa legislativă care are avizul Guvernului, care este susţinută de arcul guvernamental, care se spune că este proiectul domanei Ana Birchal. Se vor prelua şi celelalte trei iniţiative care au articole şi texte foarte bune; vor fi preluate ca amendamente şi vor perfecţiona acest cadru legislativ”, a spus Nica.

El a adăugat că subcomisia a fost constituită pentru că mai mulţi membri ai comisiei juridice nu au putut fi contactaţi şi anunţaţi să vină la comisie, fiind în vacanţă parlamentară.

Subcomisia va fi constituită din deputaţii Ioan Culeţu (PDL), Ioan Cupșa (PNL), Luminiţa Adam (PSD), Cosmin Necula (PSD), Aurelian Ionescu (PC).

La lucrările acestei subcomisii vor participa şi reprezentanţi ai instituţiilor implicate, între care BNR, CSM, MJ, ANPC.