Băsescu atacă „analiştii-tonomat“ ai lui „Felix Motanul“

Băsescu atacă „analiştii-tonomat“ ai lui „Felix Motanul“

„Tonomatele cu euro“ este noua etichetă marca Traian Băsescu, pusă începând de ieri de preşedinte analiştilor ostili din trusturile de presă.

Într-o declaraţie drept la replică pentru un articol apărut ieri în „Jurnalul Naţional“, şeful statului a dat şi o definiţie a jurnaliştilor-tonomat: „Servitorii credincioşi ai celor care le bagă pachetele cu euro şi ei îşi recită calomniile“.

Primii nominalizaţi: jurnaliştii din „trustul aparţinând lui Felix Motanul, dovedit că a fost turnă tor“ (trustul Intact - n.r.), între care Băsescu l-a numit pe „tonomatul cu euro Victor Ciutacu“ (redactor-şef la „Jurnalul Naţional“ şi realizator TV la Antena 2 - n.r.), dar şi „foşti directori pe la cotidianul «Evenimentul zilei», acum la „trustul lui Vântu“ (Cornel Nistorescu - n.r.).  „În familia Băsescu, datoriile se plătesc“  Dincolo de a reclama „afirma- ţiile mincinoase“ privind datoriile familiei sale la Banca Agricolă, publicate în „Jurnalul Naţional“, şeful statului şi-a justificat atacul virulent la adresa ziariştilor ca replică la „campania pe care greii presei, adevăraţi bărbaţi, au dus-o“ împotriva fiicei sale Elena Băsescu, după recentele bâlbe politice. „S-au măsurat în trântă dreaptă cu un copil timid căruia nu-i scuz greşelile, dar poate a fost prea mult“, a ieşit Băsescu în apărarea Elenei, la întoarcerea de la Bruxelles.

„Un copil încă prea timid, care a fost supus unei campanii a unor ziarişti de tip tonomat“ care funcţionează cu „fise în euro“, a comentat el, „în calitate de membru al familiei cu trei femei pe care le apără“. „Nici trustul lui Vântu n-a fost mai prejos. Mai sunt şi acolo tonomate. Mai exact, foşti directori pe la cotidianul «Evenimentul zilei». TVR se apropie şi ea, că şi-a recrutat nişte buni recitatori. Nu se lasă nici Sârbu“, a completat preşedintele lista. Criticile la adresa sa şi a fiicei sale au fost interpretate de Băsescu ca semne ale „furiei sistemului mafiot zdruncinat“ al „mogulilor“. „În familia Băsescu, datoriile se plătesc“, a avertizat el.

Ne puteți urmări și pe Google News