Editura Evenimentul si Capital

BAC 2017: Ministerul Educației face dovada! Controversa lucrărilor la istorie anulate, rezolvată

Lucrările la istorie ale celor doi elevi din Dâmbovița par a fi scrise de mai multe persoane.
Autor: | | 1 Comentarii | 2161 Vizualizari

Ministerul Educației a publicat pe EDU.RO cele două lucrări de la BAC 2017, la proba de istorie, ale unor elevi din Dâmbovița, care au fost anulate. Cei doi elevi sunt în continuare „eliminați” de la proba respectivă. În fiecare lucrare pot fi observate scrisuri diferite. Tinerii sunt, în continuare, eliminați, dar au voie să candideze la sesiunea de toamnă a bacalaureatului.

O echipă de control din cadrul Ministerului Educației Naționale a efectuat vineri, 7 iulie și luni, 10 iulie, o serie de verificări la Centrul zonal de evaluare BAC 2017 constituit la Liceul Teoretic „Benjamin Franklin” din București, respectiv la centrele de examen organizate la Liceul Teoretic „Goga Ionescu” din Titu şi Colegiul Național „I.L. Caragiale” din Moreni (ambele din județul Dâmbovița).

„Controlul a avut ca tematică verificarea respectării prevederilor legale privind organizarea şi desfăşurarea examenului național de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2017. Mai exact, verificările au vizat respectarea prevederilor legale privind eliminarea din examen a doi candidaţi din judeţul Dâmboviţa ale căror lucrări au fost trimise spre evaluare în municipiul Bucureşti”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației.

În urma analizei documentelor puse la dispoziție, echipa de control apreciază că cele două lucrări „au toate aparenţele unor lucrări autentice, redactate de cei doi candidaţi în timpul probei de examen fără alte intervenţii ulterioare, însă prezintă semne distinctive ce constau în scrierile/grafiile total diferite folosite în redactarea lor. Conform art. 56, punctul 5 din Anexa 2 a ordinului de ministru nr. 4799/2010, „înscrierea numelui candidatului pe foile tipizate în afara rubricii care se sigilează,precum şi orice alte semne distinctive, care ar permite identificarea lucrării, atrag după sine anularea lucrării scrise respective. Propunerea de anulare se poate face atât în centrul de examen, cât şi în centrul de evaluare, de către persoanele din comisie care sesizează semnele distinctive, iar decizia se ia de către preşedintele comisiei, după consultare cu comisia judeţeană/a municipiului Bucureşti”.

PRIMA LUCRARE - PAGINA 1

Prin urmare, echipa de control a propus următoarele măsuri, aprobate de ministrul Educației Naționale:

1. Menţinerea pentru ambii candidaţi a eliminării din examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie BAC 2017, la proba scrisă la disciplina „Istorie”.

PRIMA LUCRARE - PAGINA 3

2. Recunoaşterea notelor obţinute de ambii candidați la celelalte două discipline de examen.

A DOUA LUCRARE - PAGINA 1

3. Anularea pentru ambii candidaţi a interdicţiei de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat (interdicție stabilită inițial prin procesele verbale din data de 29.06.2017).

A DOUA LUCRARE - PAGINA 2

INTEGRAL PRIMA LUCRARE AICI

INTEGRAL A DOUA LUCRARE AICI
Stirile zilei

Alte articole din categoria: Educaţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate

X