Editura Evenimentul si Capital

AVERTISMENT pentru cei care lucrează în străinătate: UN ROMÂN a fost obligat să plătească 19.000 de lire (peste 100.000 de lei), în Marea Britanie! DEPUNEȚI la timp declarațiile de venit

Autor: | | 0 Comentarii | 2073 Vizualizari

Cetătenii români care au lucrat în străinătate trebuie să se intereseze dacă trebuie să completeze declaratiile fiscale în țara în care au lucrat, pentru a nu primi amenzi în cazul netrimiterii declarațiilor la termen, atraga atenția specialiștii de la RT Tax Romania, citat de Agerpres.

Depunerea acestor declarații trebuie făcută fără erori, pentru a nu avea o surpriză neplăcută din partea autoritătilor fiscale străine.

Iată câteva sfaturi pentru românii care lucrează în străinătate, furnizate de RT Tax România. -    Cel mai important lucru este să stiti dacă vă aflati în categoria celor care sunt obligati să depună declaratia de venit după terminarea anului fiscal. Nu este necesar să depuneți declarații în toate țările. Dacă primiți o scrisoare de la autoritatea fiscală străină care vă îndeamnă să declarați veniturile dumneavoastră, ar trebui să răspundeti cât mai curând, în caz contrar veti fi amendati, iar în caz de neplată, va fi percepută o dobândă de întârziere. Amenda pentru întârziere se acordă si în cazul în care taxele nu trebuie să fie plătite, dar si în cazul în care au fost plătite. -    Termenele limită pentru depunerea declarațiilor sunt diferite pentru fiecare tară în parte. De exemplu, în Germania, declarația fiscală pentru anul fiscal anterior, trebuie să fie depusă până la data de 31 mai, iar în Olanda până la data de 1 aprilie. În Regatul Unit anul fiscal se încheie la data de 5 aprilie, astfel cei care sunt obligati să depună o declaratie, au termen să o depună în următoarele 6 luni — până la 31 octombrie. 

-    Cele mai mari amenzi pot fi aplicate celor care au lucrat în Regatul Unit ca liberi profesioniști (self-employed) și nu a depus la timp declarațiile de venit. Angajații din aceste categorii trebuie să depună declarațiile de venit chiar și în cazul în care doar s-au înregistrat la autoritățile fiscale ca liberi profesioniști si nu au lucrat în astfel de domenii. Amenzile sunt alocate în functie de întârziere, adăugându-se dobânzile aferente. 

"Cel mai memorabil caz pe care l-am înlâlnit a fost atunci când o persoană a primit o scrisoare de la autoritătile fiscale din Regatul Unit cu o solicitare de a plăti o datorie în valoare de 19000 de lire sterline. Acesta a fost acumulată în 4 ani, prin adăugarea impozitelor neplătite, penalităti si dobânzi. Această persoană a încheiat un contract cu administratia fiscală pentru a plăti această datorie în rate", a spus A. Ciupe, managerul firmei de consultanță citate. 

Loading...
Pagina 1 din 1


Tag-uri:

Alte articole din categoria: Economie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate