Editura Evenimentul si Capital

Astăzi românii sărbătoresc un MARE sfânt. Se spune că ar fi prezis multe necazuri ale creștinilor

Autor: | | 0 Comentarii | 1807 Vizualizari

Sfântul Proroc Isaia s-a născut la Ierusalim. A fost fiul lui Amos, fratele lui Amazia - regele Iudeii. Isaia a fost cel care L-a văzut pe Domnul Savaot aşezat pe tronul slavei cereşti, înconjurat de serafimii cei cu şase aripi, care cântau: "Sfânt, Sfânt, Sfânt, este Domnul Savaot” (Isaia 6, 3).

Marile prorocii ale lui Isaia se referă la întruparea Domnului, la Naşterea Lui din Fecioara Maria, la loan Botezătorul şi la multe evenimente din viaţă Mântuitorului Hristos. Acest Proroc a primit şi darul facerii de minuni. Astfel, când Ierusalimul era asediat de duşmani şi era o seceta cumplită, Isaia s-a rugat lui Dumnezeu şi a curs apă de sub Muntele Sion. 

Această apă s-a numit Siloam, care înseamnă «trimis». Mai târziu, Domnul avea să îndrepte paşii celui orb din naştere către această apă, în care să se scalde şi astfel să-şi recapete vederea. 

În timpul domniei Regelui Manase, Sfântul Proroc Isaia s-a ridicat împotriva obiceiurilor păgâne. Acesta a fost motivul pentru care a fost scos din cetate şi tăiat în două cu fierăstrăul. 

Isaia a trăit şi a prorocit cu şapte sute de ani înaintea venirii Mântuitorului Hristos. A fost numit "Evanghelistul Vechiului Testament” datorită faptului că a prorocit naşterea din Fecioara Maria a lui Mesia, Dumnezeirea Lui, minunile Lui, patimile şi moartea, şi în sfârşit preaslăvirea Lui.

Sursa CreștinOrtodox.ro
Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate