Editura Evenimentul si Capital

EVZ 25 ani

Un elicopter MI-17 al Inspectoratului General de Aviaţie va purta Drapelul României. Armele Ministerului de Interne, la parada de 1 Decembrie

Parada Lupii Negri
Autor: | | 3 Comentarii | 1001 Vizualizari

600 de pompieri, jandarmi, politisti si studenti vor reprezenta Ministerului Afacerilor Interne la parada de 1 Decembrie

La mulți ani, România! – transmite ministrul afacerilor interne, Gabriel OPREA, alături de toți angajații Ministerului Afacerilor Interne care în aceste zile se află la datorie în țară sau în teatrele de operații din afara granițelor .

Parada militară va fi deschisă din aer de către un elicopter MI-17 al Inspectoratului General de Aviaţie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne care va purta Drapelul României. In Piața Constituției vor defila 600 de polițiști, pompieri, jandarmi, studenți și elevi ai instituțiilor de învățământ ale M.A.I. organizaţi în cinci detașamente. Aceștia vor reprezenta Academia de Poliție ”Al. I. Cuza”, Jandarmeria Română, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina.

Defilarea terestră a Ministerului Afacerilor Interne va fi încheiată de Detaşamentul de gardă şi ceremonii militare al Jandarmeriei Române care va prezenta asistenței onorul, într-o ţinută care aminteşte de glorioasa tradiţie a acestei Arme.

(foto Razvan Petrescu)

Tehnica de intervenție a Poliţiei, Poliţiei de Frontieră, Jandarmeriei şi  Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgență va fi prezentată de patru blocuri de defilare formate din 107 mijloace auto, motociclete, ambarcaţiuni, fiind încheiată, conform tradiției, de Detașamentul de Cavalerie al Jandarmeriei Române.

Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”

Blocul de defilare terestru al Ministerului Afacerilor Interne va fi deschis de un detaşament de studenţi ai Academiei de Poliţie ,,Alexandru Ioan Cuza”

Instituţie de învăţământ superior, singura cu acest profil din ţară, Academia de Poliţie ,,Alexandru Ioan Cuza”, învestită cu titlul  Grad de Încredere Ridicatdin partea Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii  în Învăţământul Superior, pregăteşte viitorii ofiţeri de poliţie, poliţie de frontieră,  jandarmi şi pompieri ai Ministerului Afacerilor Interne, la nivelul de performanţă specific instituţiilor europene  de învăţământ. 

Jandarmeria Română

Jandarmeria Română,  pilon de bază al sistemului de ordine, siguranță publică și securitate din România, prezintă onorul cu un Detaşament de luptători ai Brigăzii Speciale de Intervenţie “Vlad Ţepeş”.

Luptătorii acestei unităţi speciale sunt responsabili de restabilirea ordinii publice când aceasta este grav tulburată, dar și de intervenţia  antiteroristă pe întreg teritoriul naţional, la obiectivele din competenţa Jandarmeriei.

Din anul 2011, Brigada Specială este membru al Grupului ATLAS, reţea ce reuneşte structuri de elită cu atribuţii în domeniul intervenţiei antiteroriste şi contrateroriste din Uniunea Europeană.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă

Detaşamentul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență este format din echipaje de stingere a incendiilor, echipaje SMURD, salvatori de la înălţime şi din medii ostile vieţii, echipaje pirotehnice şi echipaje de intervenţie la urgenţe chimice.

Printre cei care vor defila se află şi membri ai echipei de căutare-salvare urbană RO-USAR, echipă recunoscută la nivel internaţional, acreditată INSARAG, pentru a executa misiuni în afara graniţelor țării, sub egida Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Școala de Agenți  de Poliție ”Vasile  Lascăr” Câmpina

Pentru prima dată în istoria recentă cu ocazia Zilei Naționale a României, va defila un detașament de elevi ai Școlii de Agenți de Poliție ,,Vasile Lascăr” Câmpina, viitorii polițiști care vor fi 24 de ore din 24 în serviciul comunității.

Jandarmeria / Garda de onoare

Detaşamentul de gardă şi ceremonii militare al Jandarmeriei Române, constituit din subofiţeri de elită, vor prezenta onorul într-o ţinută care aminteşte de glorioasa tradiţie a acestei Arme, încheind blocul de defilare terestru al Ministerului Afacerilor Interne. 

TEHNICA DE DEFILARE

Poliția Română

Blocul de defilare al tehnicii structurilor Ministerului Afacerilor Interne este deschis de mijloacele cele mai reprezentative ale Poliției Române:

Coloana este deschisă de 10 motociclete ale Poliţiei Rutiere, structură specializată în îndrumarea, supravegherea şi controlul respectării normelor de circulaţie pe drumurile publice.

Acestea sunt urmate de autoturisme destinate intervenţiei în cazul accidentelor de circulaţie şi supravegherii și controlului traficului rutier, precum și activității de menţinere a ordinii şi siguranţei publice în oraşe şi în zonele rurale.

De asemenea, vor fi prezentate autospecialele de intervenţie Mercedes Vito şi Sprinter folosite de luptătorii Serviciului Independent pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale (SIIAS), dotate cu echipament de protecţie balistică şi echipamente speciale de executare a misiunilor specifice - rezolvarea situaţiilor de criză, intervenţia pentru capturarea sau neutralizarea infractorilor foarte periculoşi sau înarmaţi cu arme de foc, eliberarea ostaticilor, a persoanelor răpite sau sechestrate.

Blocul de paradă al Poliţiei Române va fi încheiat de 3 auto-laboratoare criminalistice, destinate cercetării la faţa locului, dotate cu tehnică foto-video digitală, truse şi echipamente criminalistice.

Poliția de Frontieră

Poliția de Frontieră participă la parada militară cu ATV-uri ce facilitează accesul în zonele înguste şi greu accesibile de pe frontieră, autospeciale destinate patrulării, supravegherii şi intervenţiei, inclusiv în locurile greu accesibile şi cu relief montan.

De asemenea, vor fi prezentate asistenței autospeciale de supraveghere cu termoviziune care oferă informaţii video în timp real atât ziua cât şi noaptea, inclusiv coordonatele GPS ale elementelor infracţionale, precum și ambarcaţiunile de tip Harpoon și RR, utilizate în misiunile de intervenţie în zone greu accesibile din Delta Dunării, Fluviul Dunărea şi Râul Prut.

Jandarmeria Română

Parada tehnicii auto a Jandarmeriei Române va fi compusă din echipaje moto,autoturisme destinate misiunilor de patrulare, de asigurare și restabilire a ordinii publice.

Vor face parte din blocul de defilare și autospecialele specifice misiunilor de salvare şi evacuare a persoanelor aflate în situaţii de risc executate deJandarmeria Montană, precum și autospecialele blindate pentru intervenţie folosite atât în executarea misiunilor antiteroriste, cât şi în cele internaţionale, care asigură un nivel ridicat de protecţie balistică antiglonţ împotriva minelor sau dispozitivelor explozive improvizate.

Va fi prezentat și sistemul mobil de comunicații montat pe un mijloc de transport de mare capacitate - dotat cu sistem de conversie pentru echipamentele de comunicații, destinat asigurării legăturilor  între structurile Jandarmeriei și alte structuri ale Sistemului Național de Ordine Publică și Siguranță Națională.  

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă

Formaţia de defilare a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență va fi deschisă de autospecialele pentru munca operativă, motocicletele de intervenţie S.M.U.R.D. - care deservesc zonele aglomerate şi greu accesibile – și ambulanţele S.M.U.R.D., destinate acordării primului ajutor medical calificat.

De asemenea, vor defila autospecialele pentru cercetare şi primă evaluare în cazul accidentelor chimice, biologice, radiologice şi nucleare, autospecialele pentru decontaminare a persoanelor afectate, autospeciala de intervenţie la dezastre şi accidente colective și un grup de autospeciale pentru descarcerare.  Vor fi prezentate asistenței bărcile pneumatice din dotarea I.G.S.U., încadrate cu scafandri, care intervin pentru salvarea victimelor din mediul acvatic şi evacuarea persoanelor şi a bunurilor surprinse de inundaţii.

Blocul de defilare al tehnicii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă va fi încheiat de autospeciala de intervenţie şi salvare de la înălţime de tipBronto Skylift, destinată intervenţiei la clădiri înalte de până la 70 metri.

Inspectoratul General de Aviație al MAI

Aviaţia Ministerului Afacerilor Interne va participa la parada de 1 Decembrie cu o formaţie compusă din 3 elicoptere de tip MI-17 și EC-135, precum și cu avionul de tip Piper PA-42 Cheyenne III. Acesta este dotat cu echipamente medicale conforme cu standardele europene și poate efectua misiuni interne și externe de salvare pentru pacienții aflați în stare gravă, pe timp de zi și noapte în condiții meteorologice complexe.

Principalele misiuni ale Inspectoratului General de Aviaţie sunt: acordarea sprijinului  aerian  structurilor Ministerului Afacerilor Interne; misiuni aeromedicale, în cadrul serviciului SMURD; misiuni de intervenţie în situaţii de urgenţă  cum ar fi incendii, căutare-salvare, calamităţi naturale.
Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
13:45 Ce ASCUNDE programul CONSULTĂRILOR la Cotroceni 12:53 STRATEGIA PNL înaintea CONSULTĂRILOR cu Iohannis. Orban NU VREA la guvernare - surse | Exclusiv EvZ 12:51 Portița matematică a lui Klaus Iohannis: PSD riscă să piardă guvernarea 10:57 Cine nu i-a RĂSPUNS la telefon lui GRINDEANU după ce a fost DEMIS 09:58 Noul premier: lista scurtă din PSD - surse 09:27 Evoluție INCREDIBILĂ în SONDAJE pentru PSD, în urma CRIZEI INTERNE. Influența SCANDALULUI asupra electoratului 08:52 Ce va face ministrul Justiției PÂNĂ în ULTIMUL MINUT, după demiterea Guvernului. Declarațiile lui Toader 08:22 Greșeala FATALĂ din LISTA de PREMIERI a lui Dragnea, descoperită de Băsescu 00:32 ULTIMA MUTARE A LUI PONTA. Dragnea, luat prin surprindere 00:20 Grindeanu ARE O INFORMAŢIE-BOMBĂ DESPRE ŞEFUL PSD: „I-am spus lui Dragnea…” Premierul a vorbit şi despre SCHEMA MARII TRĂDĂRI care L-A DEZAMĂGIT CRUNT 21:36 Gușă, previziune SUMBRĂ despre PSD: „Dragnea a pierdut războiul de supraviețuire în vârful partidului” 20:25 Scenariul-ȘOC! Cum poate Iohannis să STRICE planurile lui Dragnea 18:50 Cronica Războiului conjugal din PSD. România lui Cristoiu 18:18 Grindeanu are sfaturi preţioase: „Viitorul prim-ministru să nu creadă în prietenia cu Liviu Dragnea" 17:00 CANCER ÎN JUSTIŢIE! Dezvăluirea anului vizează un judecător de la ÎCCJ. Relaţii incestuoase cu sora sa 16:55 CTP are un mesaj dur după moţiune: „ PSD e condus prin FRICĂ” 16:21 Grindeanu este istorie. DRAGNEA ŞTIE CELE 4 NUME care POT AJUNGE PREMIER: „Sunt din PSD” 13:50 Prima REACȚIE de la COTROCENI, după CĂDEREA Guvernului. Consultări cu partidele, începând de luni 06:49 HAOS ÎN PSD. Numai la LOVITURA ASTA nu se aştepta DRAGNEA 06:16 LIVIU DRAGNEA este în pragul SINUCIDERII POLITICE! Un lanț de greșeli a dus PSD în pragul scindării și pe punctul de a pierde puterea politică în cadrul alianței de guvernare. Ce câștigă VICTOR PONTA.

Articole salvate