Editura Evenimentul si Capital

Un elicopter MI-17 al Inspectoratului General de Aviaţie va purta Drapelul României. Armele Ministerului de Interne, la parada de 1 Decembrie

Parada Lupii Negri
Autor: | | 3 Comentarii | 1008 Vizualizari

600 de pompieri, jandarmi, politisti si studenti vor reprezenta Ministerului Afacerilor Interne la parada de 1 Decembrie

La mulți ani, România! – transmite ministrul afacerilor interne, Gabriel OPREA, alături de toți angajații Ministerului Afacerilor Interne care în aceste zile se află la datorie în țară sau în teatrele de operații din afara granițelor .

Parada militară va fi deschisă din aer de către un elicopter MI-17 al Inspectoratului General de Aviaţie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne care va purta Drapelul României. In Piața Constituției vor defila 600 de polițiști, pompieri, jandarmi, studenți și elevi ai instituțiilor de învățământ ale M.A.I. organizaţi în cinci detașamente. Aceștia vor reprezenta Academia de Poliție ”Al. I. Cuza”, Jandarmeria Română, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina.

Defilarea terestră a Ministerului Afacerilor Interne va fi încheiată de Detaşamentul de gardă şi ceremonii militare al Jandarmeriei Române care va prezenta asistenței onorul, într-o ţinută care aminteşte de glorioasa tradiţie a acestei Arme.

(foto Razvan Petrescu)

Tehnica de intervenție a Poliţiei, Poliţiei de Frontieră, Jandarmeriei şi  Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgență va fi prezentată de patru blocuri de defilare formate din 107 mijloace auto, motociclete, ambarcaţiuni, fiind încheiată, conform tradiției, de Detașamentul de Cavalerie al Jandarmeriei Române.

Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”

Blocul de defilare terestru al Ministerului Afacerilor Interne va fi deschis de un detaşament de studenţi ai Academiei de Poliţie ,,Alexandru Ioan Cuza”

Instituţie de învăţământ superior, singura cu acest profil din ţară, Academia de Poliţie ,,Alexandru Ioan Cuza”, învestită cu titlul  Grad de Încredere Ridicatdin partea Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii  în Învăţământul Superior, pregăteşte viitorii ofiţeri de poliţie, poliţie de frontieră,  jandarmi şi pompieri ai Ministerului Afacerilor Interne, la nivelul de performanţă specific instituţiilor europene  de învăţământ. 

Jandarmeria Română

Jandarmeria Română,  pilon de bază al sistemului de ordine, siguranță publică și securitate din România, prezintă onorul cu un Detaşament de luptători ai Brigăzii Speciale de Intervenţie “Vlad Ţepeş”.

Luptătorii acestei unităţi speciale sunt responsabili de restabilirea ordinii publice când aceasta este grav tulburată, dar și de intervenţia  antiteroristă pe întreg teritoriul naţional, la obiectivele din competenţa Jandarmeriei.

Din anul 2011, Brigada Specială este membru al Grupului ATLAS, reţea ce reuneşte structuri de elită cu atribuţii în domeniul intervenţiei antiteroriste şi contrateroriste din Uniunea Europeană.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă

Detaşamentul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență este format din echipaje de stingere a incendiilor, echipaje SMURD, salvatori de la înălţime şi din medii ostile vieţii, echipaje pirotehnice şi echipaje de intervenţie la urgenţe chimice.

Printre cei care vor defila se află şi membri ai echipei de căutare-salvare urbană RO-USAR, echipă recunoscută la nivel internaţional, acreditată INSARAG, pentru a executa misiuni în afara graniţelor țării, sub egida Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Școala de Agenți  de Poliție ”Vasile  Lascăr” Câmpina

Pentru prima dată în istoria recentă cu ocazia Zilei Naționale a României, va defila un detașament de elevi ai Școlii de Agenți de Poliție ,,Vasile Lascăr” Câmpina, viitorii polițiști care vor fi 24 de ore din 24 în serviciul comunității.

Jandarmeria / Garda de onoare

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate