Editura Evenimentul si Capital

Arhiepiscopul de Suceava, IPS Pimen: Scoaterea religiei din şcoli, atentat la fiinţa naţională, la credinţa neamului, ofensă adusă maiestăţii divine

IPS Pimen
Autor: | | 25 Comentarii | 349 Vizualizari

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, IPS Pimen, a criticat, în Pastorala la sărbătoarea Naşterii Domnului, decizia de eliminare a religie din lista disciplinelor studiate în mod obligatoriu la şcoală.

IPS Pimen a spus, joi, că scoaterea religie din trunchiul comun este "un atentat la fiinţa naţională, la credinţa neamului, ofensă adusă maiestăţii divine.

"Intenţia de a scoate din trunchiul comun al învăţământului românesc predarea religiei este "un atentat" la fiinţa noastră naţională, la credinţa neamului nostru românesc, este o ofensă a maiestăţii divine. [...] Predarea religiei în şcoală are menirea, între altele, să ajute pe elev, viitorul cetăţean de seama al ţării, să înţeleagă şi să preţuiască operele de cultură şi artă create sub inspiraţia credinţei creştine, să înţeleagă faptul că rădăcinile culturii şi civilizaţiei europene sunt cele ale religiei creştine", a spus Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, potrivit Adevărul.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate