Cel mai jegos arest de poliție din țară pune România la plată

Cel mai jegos arest de poliție din țară pune România la plată

Tot mai mulți români câștigă sume importante de bani, din cauza condițiilor inumane din aresturile Inspectoratelor de Poliție.

Ultimul caz este al unui clujean, Simion Toader Borș (42 de ani). Bărbatul a fost arestat pentru presupuse infracțiuni informatice, în perioada aprilie-octombrie 2014 și a fost reprezentat de avocatul Maria Mladin. Pentru condițiile inumane din arestul IPJ Cluj, Toader Borș a primit despăgubiri de 20.000 lei. Clujeanul a povestit că a trecut prin clipe de coșmar în arestul IPJ Cluj. „Prima impresie la coborarea în arestul IPJ Cluj, a fost de beci insalubru. Am crezut că m-am teleportat într-o țară din lumea a treia, într-un lagăr nazist sau într-un gulag”, povestește clujeanul.

Celulă „pictată” cu fecale

Prima celulă, în care a stat Toader Borș avea doi metri pătrați, mai exact doi metri lungime, pe un metru lățime. „Era foarte întunecată, cu o sursă de lumină tip neon deasupra ușii, dar pe exterior, după un rând de gratii și o plasă de fier. În camera respectivă se regăseau două paturi de fier suprapuse și un soi de măsuță din beton. Pereții încăperii erau zugrăviți în alb, însă înnegriți de murdărie și scriși în mai multe locuri, cu materii fecale, cu mențiunea „4”, numărul celulei”, spune bărbatul.

Ne puteți urmări și pe Google News

După celebra celulă 4, clujeanul a fost introdus în celula 8, unde a stat închis alături de infractori acuzați de că- mătărie, șantaj și violențe. „Celula 8 era puțin mai mare decât precedenta, însă la fel de întunecoasă, nu beneficia de lumină naturală, grup sanitar, iar neonul era aprins zi și noapte, întrucât, așa cum a declarat unul dintre gardieni „arestul nu este pensiune, aici trebuie să suferi„”, mai spune clujeanul.

Și alții au primit despăgubiri

Un alt personaj celebru care a trecut prin beciul Poliției Cluj, este polițistul Leon Cloșcă, de la IPJ Bistrița, arestat scandalul în care șeful Poliției Bistrița Năsăud, a fost acuzat de trafic de influență. După ani de judecată, Leon Cloșcă, inspector principal, a primit despăgubiri 22.400 lei. „Celulele au dimensiuni cuprinse între 9.6 mp și 11.31 mp, în acestea fiind cazați între două și patru persoane. Lumina naturală lipsește cu desăvârșire, iluminatul fiind asigurat de un neon care funcționează non-stop. Grupuri sanitare nu există în celule, arestul având două grupuri sanitare care conțin trei toalete „de tip turcesc” și șapte dușuri funcționale, din când în când”, s-a plans și Leon Cloșcă.