Cea mai mare aplicaţie de taxi din România cumpărată de GIGANTUL german Daimler pentru 10 milioane de euro

Cea mai mare aplicaţie de taxi din România  cumpărată de GIGANTUL german Daimler pentru 10 milioane de euro

Aplicaţia mobilă Clever Taxi a fost cumpărată de germanii de la Daimler pentru 10 milioane de euro, aceasta fiind cea mai mare tranzacţie pentru o aplicaâie din România.

Aplicaţia mobilă Clever Taxi a fost cumpărată de germanii de la Daimler pentru 10 milioane de euro, aceasta fiind cea mai mare tranzacţie pentru o aplicaâie din România.

Mihai Rotaru şi Alexandru Dumitru au fondat în anul 2011  aplicaâia Clever Taxi prin intermediul căreia au fost comandate peste 40 de milioane de călătorii cu taxiul în 20 de oraşe din România.

Aceştia  au devenit milionari în euro după ce au vândut compania către mytaxi.net, cel mai mare jucător european de pe piaţa aplicaţiilor de taxi, al cărui acţionar majoritar este gigantul german Daimler Mercedes, pentru o sumă de peste 10 milioane de euro, conform zf.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mytaxi, care odată cu intrarea în acţionariat a Daimler (cu un pachet de 80%) a început să achiziţioneze alte platforme mai mici de pe alte pieţe (cum ar fi taxibeat din Grecia în februarie) cu ţinta de a câştiga greutate pe scena globală, are în portofoliu odată cu această achiziţie 11 ţări.

“Este prima oară când intrăm în Estul Europei, regiune în care este posibil să continuăm expansiunea în viitor.”, a declarat Andrew Pinnington, CEO al mytaxi. El a mai precizat că în perioada imediat următoare principala schimbare va fi că subsidiara din România va primi bani pentru investiţii pentru a câştiga o cotă de piaţă mai mare, în timp ce aplicaţia, brandul şi echipa de conducere vor rămâne intacte.

Clever Taxi a reuşit să urce pe primul loc pe piaţa de profil din România cu un portofoliu de 17.000 de şoferi înregistraţi şi peste 600.000 de utilizatori (pasageri)

Acţionarii companiei erau Mihai Rotaru - 29,8%, Alexandru Dumitru - 29,8%, Bestjobs Recrutare (Călin Fusu) - 34,1% şi Andrei Pitiş - 6,1%. Luând în calcul valoarea minimă anunţată a tranzacţiei de 10 mil. euro fiecare dintre cei doi fondatori a obţinut câte 3 mil. euro, compania lui Fusu - puţin peste 3 mil. euro iar Andrei Pitiş aproape 1 mil. euro.