Caz uimitor în America. O femeie produce 2,5 tone de lapte matern anual

Caz uimitor în America. O femeie produce 2,5 tone de lapte matern anual

O mamă din statul american Oregon a atras atenţia întregii lumi după ce a donat în ultimii doi ani aproape 2,5 tone de lapte matern, produs chiar de ea, şi încă 2,5 tone le-a vândut unei bănci de lapte matern din California. Elisabeth Anderson-Sierra, care este mamă a doi copii, suferă de o afecţiune rară cunoscută sub numele de hiperlactare. Ea produce zilnic 6,5 litri de lapte matern, de 10 ori mai mult decât o mamă normală.

Ironia face ca femeia, în vârstă de 29 de ani, să îşi fi hrănit prima născută, care acum are trei ani, tot din lapte de la donatori. Prima fetiţă a fost născută prematur şi ea încă nu era capabilă să o alăpteze. După câteva luni, însă, şi-a dat seama că suferă de ciudata afecţiune şi că produce 6,5 litri de lapte matern pe zi, de 10 ori mai mult decât o femeie normală.

Mulgerea şi sterilizarea îi ocupă 10 ore pe zi

„Pompez lapte de cinci ori pe zi - de îndată ce mă trezesc, după micul dejun, după prânz, după cină şi din nou la miezul nopții. Produc până la 2,5 litri de lapte numai în prima mea mulgere. Petrec în jur de cinci ore pe zi numai cu mulgerea laptelui şi apoi cu depozitarea, etichetarea, stelizarea ajungând lejer la 10 ore pe zi. Pomparea nu este distractivă şi doar, dar o fac din dragoste”, spune Elisabeth Anderson-Sierra. Femeia s-a oprit din această activitate doar în perioada în care a fost însărcinată cu al doilea copil, care s-a născut în urmă cu un an.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vinde 100 de litri lunar unei bănci de lapte

Ea depozitează laptele în patru congelatoare mari din casa ei, iar apoi jumătate din acesta acesta ajunge la mamele din zonă care nu pot alăpta, dar şi la cupluri de homosexuali care nu pot alăpta. Cealaltă jumătate, aproape 100 de litri lunar, ajunge la o bancă de lapte matern pentru copiii născuţi prematur din California, de la care primeş- te un dolar pentru fiecare litru vândut. „Este o satisfacție instantă când donez mamelor din zonă pentru că văd că îi ajută pe copii. Am ajutat deja mii de copii. Dintr-un litru se hrănesc 3-4 micuţi în fiecare zi”, spune tânăra femeie.

La început s-a temut să doneze laptele

În ciuda faptului că este mândră de faptul că a ajutat sute de cupluri, Elisabeth Anderson-Sierra admite că la început a simțit o oarecare teamă. „L-a început mă temeam că dacă îmi dau tot laptele şi ajung în situaţia să nu mai îmi pot hrăni copilul. Am citit despre cazuri de femeie care au rămas fără lapte matern din senin şi am început să îmi fac tot felul de probleme. În cele din urmă am depășit teama și am continuat să dau tot ce aveam la dispoziție. Mă face să simt că dau înapoi comunității mele și particip la umanitate. Aș încuraja alte mame să se adreseze propriei comunități și să ia în considerare donarea. Laptele matern este ca aurul lichid - nu ar trebui să fie aruncat niciodată. Și există o mare nevoie de el acolo undeva”, a spus tânăra mamă.