ACUZAȚII GRAVE! Fosta judecătoare Cameliei Bogdan își alegea dosarele! ÎCCJ anulează o sentință într-un mega-dosar

ACUZAȚII GRAVE! Fosta judecătoare Cameliei Bogdan  își alegea dosarele! ÎCCJ anulează o sentință într-un mega-dosar

Instanța supremă a hot a luat o decizie radicală într-un dosar trimit în înstanță de DIICOT. Judecătorii de la Curtea Supremă au decis, în apel, anularea sentinței date de Curtea de Apel București în judecata pe fond, din cauza faptului că dosarul nu a fost repartizat aleatoriu completului de la CAB. Mai exact, judecătoarea Camelia Bogdan a înlocuit un magistrat la unul dintre termene și, ulterior, a rămas în complet

„În dosarul penal 2185/2/2015, secţia penală a ICCJ a stabilit că atunci când judecata în fond s-a realizat de un complet desemnat cu încălcarea repartizării aleatorii a cauzelor, întreaga judecată este lovită de nulitate absolută cu consecinţa desfiinţării sentinţei şi trimiterii cauzei spre rejudecare, fiind incident cazul de nulitate absolută prevăzut de art. 281 alin. 1 lit. a) C. proc. pen. În fapt, cauza fusese repartizată aleatoriu completului „C17 fond” din cadrul Curţii de Apel. La termenul de judecată din 22 ianuarie 2016, în condiţiile în care titularul completului se afla în concediu de studii pentru 7 zile, colegiul de conducere a desemnat-o pe dna judecător CB să conducă şedinţa de judecată a acestui complet doar pentru termenul din 22 ianuarie. În ciuda acestui fapt, dna judecător a continuat să judece dosarul în cauză şi după revenirea din concediu a titularului de complet, pronunţând şi sentinţa în dosar, creându-se în mod artificial completul „C17 fond continuitate”. Curtea de Apel Bucureşti a confirmat în scris faptul că nu a existat nicio decizie de înlocuire a titularului de complet, cu excepţia celei care viza strict termenul de judecată din 22 ianuarie. Prin decizia 255 din 5 iulie 2017, ICCJ a constatat încălcarea principiului repartizării aleatorii, cu consecinţele descrise mai sus”, precizează pe site-ul propriu SCA Chiriță și Asociații Cluj Napoca, apărători ai unora dintre inculpații din dosar.

Oamenii de afaceri Cristian Fughină şi Laszlo Kiss au fost trimişi în judecată, de procurorii DIICOT, în dosarul "Ultra Pro Computers", ei fiind acuzaţi că au prejudiciat statul, prin delapidare şi spălare de bani, cu aproximativ 10 milioane de euro. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au dispus şi trimiterea în judecată a Laviniei Ana Caba, a Lilianei Anton şi a lui Gheorghe Dilimoţ. Pe fond, completul din care făcea parte din Camelia Bogdan de la Curtea de Apel București a dictat condamnări și confiscări în dosar. Nu a fost singura problemă din dosar. Tot în timpul judecății pe fond, au fost stabilite confiscări ilegale, criticate inclusiv de DIICOT.

 

Ne puteți urmări și pe Google News