Acuzată de comerţ ilegal cu lemn, Holzindustrie Schweighofer pierde clienţi. Un mare lanţ de bricolaj RUPE contractul cu austriecii

Acuzată de comerţ ilegal cu lemn, Holzindustrie Schweighofer pierde clienţi. Un mare lanţ de bricolaj RUPE contractul cu austriecii

Retailerul german de bricolaj Hornbach a anunţat, astăzi, într-u comunicat de presă, că va înceta relaţiile comerciale cu Holzindustrie Schweighofer, pe segmentul lemnului pentru construcţii şi a lemnului rindeluit, întrucât, susţine compania, silvicultura responsabilă face parte din principiile de bază ale propriei afaceri.

“Ţinem ca furnizorii şi partenerii noştri de afaceri să respecte principiile unei silviculturi responsabile. Colaborăm strâns cu furnizorii noştri pentru a dovedi provenienţa lemnului şi pentru a împiedica existenţa în sortimentul nostru a produselor din lemn din surse incerte sau ilegale. Din acest motiv am fost permanent în dialog strâns cu Schweighofer şi FSC (Forest Stewardship Council). Am urmărit atent procesul de re-certificare a Schweighofer şi am decis să încetăm colaborarea cu această companie pe segmentul lemnului pentru construcţii şi a lemnului rindeluit”, declară Mugurel-Horia Rusu, director general Hornbach România, într-un comunicat transmis Agerpres. 

Astfel, colaborarea dintre Hornbach şi Holzindustrie Schweighofer va înceta începând cu luna ianuarie a anului viitor, iar pentru gama de lemn pentru construcţii şi lemn rindeluit a fost ales, deja, un furnizor nou. 

“Hornbach şi-a asumat voluntar, încă din 1996, responsabilitatea faţă de WWF şi Greenpeace de a nu importa lemn necertificat din regiuni tropicale. Compania se implică pentru a îndrepta atenţia clienţilor asupra lemnului certificat cu sigiliul de calitate al Forest Stewardship CouncilŽ (FSCŽ). Pentru Hornbach, lemnul provenit din regiuni din afara Uniunii Europene trebuie să deţină obligatoriu la achiziţie certificarea FSC. Pentru lemnul care provine din Uniunea Europeană se aplică legislaţia europeană. Compania acceptă în acest caz şi alte dovezi cu privire la provenienţa necontestabilă şi legală a produselor din păduri administrate exclusiv în mod sustenabil”, se arată în comumicatul citat. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Hornbach este o companie multinaţională, de familie, din domeniul construcţiilor şi grădinăritului, care a înregistrat în exerciţiul financiar 2015 - 2016 (data bilanţului 29 februarie 2016) o cifră de afaceri netă de peste 3,755 miliarde de euro, în creştere cu peste 5%, comparativ cu perioada anterioară. 

Fondat în anul 1877, concernul deţine 154 de magazine mixte de materiale de construcţii şi grădinărit, în nouă ţări din Europa (Germania, Austria, Olanda, Luxemburg, Elveţia, Cehia, Slovacia, Suedia şi România), dintre care 6 în România (Bucureşti Berceni, Bucureşti Militari, Bucureşti Baloteşti, Braşov, Timişoara şi Sibiu). Compania are, în acest moment, mai mult de 17.000 de angajaţi.