DGA: 1.000 de euro pentru a modifica alcoolemia la serviciul de Medicină Legală Neamț

DGA: 1.000 de euro pentru a modifica alcoolemia la serviciul de Medicină Legală Neamț

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) –Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Neamț au fost delegaţi de procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț pentru a face, ieri, percheziţii domiciliare în coomuna Vânători - Neamț. De asemenea, aceștia au pus în executare unui mandat de aducere.

În fapt, în cursul anului 2014, R.V.V. a pretins și primit suma de 1.000 euro de la un denunțător pentru a-și trafica influența pe lângă funcționari din cadrul Serviciului de Medicină Legală Neamț în scopul denaturării rezultatelor probelor biologice. Denunțătorul dorea să obțină o valoare a alcoolemiei sub limita de infracțiune într-un dosar penal în care era cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având în sânge o îmbibațiealcoolică peste limita legală.

Denunțul a fost depus la data de 05.12.2014 la S.J.A. Neamț, iar de la sesizarea unităţii de parchet lucrătorii S.J.A. Neamț au fost delegaţi să efectueze mai multe activităţi procedurale.

Ofiţerii S.J.A. Neamț au beneficiat de sprijinul de specialitate al SRI şi al unui echipaj S.P.I.R. al Inspectoratului Judeţean de Poliție Neamț. Față de R.V.V. a fost pusă în mișcare acțiunea penală și s-a dispus reținerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat instanței competente cu propunere de arestare preventivă.

Ne puteți urmări și pe Google News