„Zorro” de pe Internet, săltat de polițiștii bucureșteni!
- Lucian Ionescu
- 29 august 2020, 20:45
Un bărbat de 52 de ani din București a fost reținut, sâmbătă, de Poliția Capitalei după ce a amenințat o persoană și pe familia acesteia.
Bărbatul își etala „arsenalul” de arme pe care le-ar fi folosit ca să se răzbune. În urma imaginilor live de pe Internet, Poliția s-a autosesizat și a efectuat o percheziție la locuința individului.
Potrivit Poliției Capitalei, la Secția 19 Poliție s-a prezentat joi o persoană care a reclamat că în aceeași zi a fost publicat pe o rețea de socializare un material video, în care un bărbat îi adresează amenințări, atât ei, cât și familiei, pe parcursul filmării fiind prezentate o sabie și un pistol.
Sâmbătă dimineața, oamenii legii au făcut o percheziție la domiciliul bărbatului, fiind confiscate mai multe cuțite și săbii și un pistol de tip air soft.
Bărbatul a fost dus la sediul secției de poliție, unde, după audieri, a fost reținut.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare.
Reamintim că, in urmă cu două luni de zile, Camera Deputaților a adoptat, în calitate de for decizional, un proiect de lege care prevede incriminarea violenței cibernetice pe rețelele sociale sau în alt mediu online.
Proiectul definește violența cibernetică astfel: hărțuirea online, mesaje online instigatoare la ură pe bază de gen, urmărire online, amenințări online, publicarea non-consensuală de conținut grafic intim, accesul ilegal de interceptare a comunicațiilor și datelor private și orice altă formă de utilizare abuzivă a Tehnologiei informației și a comunicațiilor prin intermediul calculatoarelor, telefoanelor mobile inteligente, sau a altor dispozitive similare care folosesc telecomunicațiile sau se pot conecta la internet și pot transmite sau utiliza platforme sociale sau de e-mail, cu scopul de a face de rușine, umili, speria, amenința sau reduce la tăcere victima.
Dincolo de sancțiunile penale ale agresorilor, prin introducerea violenței cibernetice în Legea 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, victimele pot beneficia de adăpost și de ordin de protecție, potrivit digi24.ro