Evenimentul Zilei > International > Zona din SUA care naște mai multe semne de întrebare decât celebra Zonă 51. Sunt americanii în contact cu extratereștrii?
Zona din SUA care naște mai multe semne de întrebare decât celebra Zonă 51. Sunt americanii în contact cu extratereștrii?

Zona din SUA care naște mai multe semne de întrebare decât celebra Zonă 51. Sunt americanii în contact cu extratereștrii?

O bază militară din SUA, Nevada, a născut de-a lungul timpului mari semne de întrebare și teorii venite să explice activitatea desfășurată, aici, de oficialii statului.

Există o zonă, în Statele Unite ale Americii (SUA), care ridică și ai multe semne ale întrebării decât celebra Zonă 51. Tonopah Test Range (TTR), este cunoscută ca Area 52, se află în Tonopah, Nevada, la 113 kilometri nord-vest de Zonă 51. Și în jurul acestei entități enigmatice s-au născut foarte multe teorii conspirative.

Instalațiile militare de aici se întind pe 845 de kilometri pătraţi şi a fost deschisă în 1957 ca loc de testare pentru programele de armament ale Departamentului Energiei al Statelor Unite ale Americii (SUA). Aici au fost testate, de-a lungul timpului, bombele şi avioanele de ultimă generaţie, în ultimele şase decenii.

Area 52, o bază în jurul căreia s-au țesut multe semne de întrebare

Această bază a fost una total secretă până în anul 2006. Aici s-au făcut teste pentru avionul invizibil Lockheed F-117 Nighthawk. Acest program, F-117 a fost clasificat, iar testele s-au desfășurat între anii 1982 și 1989.

Area 52 nu a fost lăsată de izbeliște și a fost modernizată de autoritățile din America, în urmă cu 4 ani. Acum este utilizată la modernizarea arsenalului nuclear al SUA, precum şi a altor programe.

Baza are un aerodrom mare, care este compus dintr-o pistă cu o lungime de aproximativ 4 kilometri şi multe hangare. Aici au fost amplasate 50 de case cu două niveluri, ce pot să găzduiască mii de lucrători. Baza este înțesată de „ o gamă largă de echipamente de urmărire a semnalului, inclusiv video, camere de mare viteză şi dispozitive de urmărire radar“, conform tabloidului britanic „The Sun”.

Activitățile de testare recente enumerate la bază au inclus studii de traiectorie ale unor arme simulate, rachete lansate din aer, teste cu explozibili și teste de penetrare la sol.

S-a studiat distribuția particulelor radioactive într-o „bombă murdară”

În prezent, se spune că o mare parte a sitului este interzisă din cauza contaminanților din mediu și din sol ca urmare a deceniilor de teste de armament. Departamentul Energiei a declarat că încearcă să decontamineze situl de mai mulți ani prin intermediul unui proiect numit „Soils-Sub Project” pentru a determina nivelurile de contaminare a solului rezultate în urma testelor cu arme nucleare efectuate în 1963.

Acel test din 1963, desfășurat între SUA și Marea Britanie, a fost cunoscut sub numele de „Operațiunea Roller Coaster” și a evaluat distribuția particulelor radioactive într-o „bombă murdară”.

În mai multe rânduri, așa-numitele „proiecte negre” clasificate s-au mutat din Zona 51 în Zona 52 pentru a fi finalizate, cum ar fi programul F-117. Spre deosebire de facilitatea sa soră, Zona 52 este vizibilă pe hărți și prin satelit, deși drumul care duce la porțile sale din față nu este vizibil. Cu toate acestea, la fel ca și Zona 51 – despre care adepții adevărului OZN susțin de ani de zile că este de fapt un laborator de cercetare extraterestră – misterioasa Zona 52 s-a aflat în centrul mai multor conspirații, mai spune sursa citată.