A şaptea ediţie a Zilelor Recoltei de la Constanţa i-a adus aminte primarului Radu Mazăre că Nicuşor Constantinescu a fost iniţiatorul acestui târg de toamnă. „Vreau să vă spun tuturor sănătate. Vreau să mai transmit cuiva , prietenului meu bun, Nicuşor Constantinescu, cel care a ţinut foarte mult să facă acest târg,  vreau să-i urez de aici, şi să-i urăm cu toţii, sănătate, lui, care este peste mări şi oceane, tratându-se de o boală cumplită , pe care nu doresc să o aibă nimeni în viaţa asta. Aşa că îi spun, îi spunem cu toţii, sănătate şi vă doresc acelaşi lucru şi vouă. Bine aţi venit, cumpăraţi, mâncaţi, bucuraţi-vă de viaţă” s-a înduioşat primarul Constanţei. A fost aplaudat de consilierii judeţeni, supbprefecţi, primari din Constanţa şi Tulcea.

Radu Mazăre către copii: „Nu mai mâncaţi de la Mc Donald, vă îngraşă”

Primarul Constanţei s-a adresat şi copiilor aduşi de organizatori, în costume populare, la Sărbătoarea  Recoltei şi a Vinului Dobrogean, recomandându-le să mănânce sănătos. „Multă lume mă întreabă ce fac eu de arăt aşa, că nu sunt gras. Am să vă mărturisesc, fac sport şi mănânc produse naturale. Voi copii, puteţi să faceţi sport, uitaţi mâncărurile ale foarte colorate, şi McDonald şi McChickenul, pentru că ălea vă îngraşă şi vă face, şi să arătaţi urât, şi să mergeţi la doctor să luaţi , când mai creşteţi, cu pumnul, buline. Mâncaţi cât mai natural”.  Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului, care a binecuvântat sărbătoarea, i-a urmat imediat exemplul. A pomenit de „acele afaceri de sinteză ale unor chimişti care au vrut să modifice rodul natural al pământului” şi , pe lângă  primarul Constanţei, a urat, în timpul slujbei, „sănătate domnului preşedinte Nicuşor Constantinescu, cele bune şi îndelungate, viaţă paşnică întru toate, mântuire, şi păzeşte-i întru mulţi ani !”.

Mazăre va cere scoaterea de sub control judiciar, din lipsă de probe

Radu Mazăre susţine că peste puţin timp, după ce îi parvin nişte acte, va cere instanţei ieşirea sa de sub controlul judiciar în care este cercetat pentru luare de mită. „Eu puteam să cer şi acum ieşirea de sub control judiciar, sau până acum. Aştept să vină actele. Pot să spun doar atât, că  în comisia rogatorie pe care a făcut-o cu Lichtenstein, de unde au luat ei transferurile, comisia nici măcar nu făcea referire la fratele meu, Alexandru Mazăre. Dacă vă aduceţi aminte, am fost acuzat de un transfer de bani către mine şi către el. Deci, din punct de vedere legal, nici nu se putea vorbi despre fratele meu. Ca să nu mai discutăm de lipsa probelor şi restul”