Evenimentul ZileiActualitateZiua începe cu o tragedie! Punctul de referință al epocii noastre a murit

Ziua începe cu o tragedie! Punctul de referință al epocii noastre a murit

Ziua începe cu o tragedie! Punctul de referință al epocii noastre a murit
O apreciată romancieră, autoare a unei istorii recente a Spaniei, foarte apreiciată, și a unui roman erotic care a făcut senzație, a încetat din viață.

Romanciera şi jurnalista Almudena Grandes, din Spania, a murit încetat din viață, după cum a anunţat prim-ministrul spaniol. El a făcut referire la apreciata scriitoare și jurnalistă ca la un punct de „referință a epocii noastre”.  În vârstă de 61 de ani, Almudena Grandes s-a stins din cauza unui cancer, ea anunțând că suferă de această boală deosebit de gravă, încă din luna octombrie.

„Pierdem una dintre scriitoarele de referinţă ale epocii noastre. Angajată şi curajoasă, şi care a povestit istoria noastră cu un punct de vedere progresist. Amintirea ta, opera ta vor fi întotdeauna cu noi, Almudena Grandes”, a scris pe Twitter şeful guvernului spaniol Pedro Sanchez, potrivit AFP.

De asemenea, un mesaj de condoleanțe, în contextul acestui deces, a fost transmis, tot prin intermediul Twitter, și de Institutul Cervantes. Almudena Grandes a fost prezentată ca o scriitoare de o importanță deosebită pentru literatura și istoria spaniolă.

„Spunem adio cu mare greutate Almudenei Grandes, naratoare fundamentală a literaturii spaniole, plecată mult prea devreme. Almudena Grandes a portretizat cu măiestrie istoria noastră recentă şi a dat voce celor care nu au avut-o niciodată”, a scris pe Twitter Institutul Cervantes.

sursa foto: wikipedia

O scriitoare implicată în proiecte importante

Almudena Grandes s-a născut la Madrid în 1960 și a devenit cunoscută cu un roman erotic care a stârnit scandal în 1989. Cartea, intitulată „Las edades de Lulu”, a fost ecranizată în Franţa în 1990 sub titlul „Les vies de Loulou”. Ea a mai publicat în 1991, „Te llamaré Viernes”, o poveste de dragoste între marginalizaţi, într-un Madrid ostil, apoi, „Malena es un nombre de tango”. Acest roman a tratat una dintre temele recurente, o tânără imperfectă şi rebelă se luptă pentru a-şi găsi locul în lume contra normelor sociale.

În anul 2010, ea s-a lansat într-un proiect ambiţios în şase volume unde relatează perioada de după Războiul civil din Spania.

De asemenea, a semnat editoriale în cotidianul El Pais, iar la mijlocul lunii octombrie a scris despre cancerul cu care fusese diagnosticată.

 


Accesează: