Editura Evenimentul si Capital

ZIUA HOLOCAUSTULUI. „Susținem eforturile de educare a tinerei generaţii, care trebuie să înțeleagă consecințele acțiunilor discriminatorii, antisemite şi rasiste”

Autor: | | 5 Comentarii | 264 Vizualizari

Ziua Holocaustului. Ministerul român al Afacerilor Externe aduce un omagiu memoriei victimelor Holocaustului din întreaga lume şi îşi exprimă solidaritatea cu supravieţuitorii tragicelor evenimente din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Ministerul Afacerilor Externe susţine pe deplin eforturile de educare a tinerei generaţii în spiritul drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, astfel încât tinerii să înțeleagă consecințele acțiunilor discriminatorii, antisemite şi rasiste, potrivit unui comunicta remis presei.

Această linie de acțiune este în deplin acord cu mandatul de președinție al Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului (IHRA), exercitat de România în perioada martie 2016 – martie 2017. MAE reiterează faptul că promovarea diversităţii, a respectului faţă de celălalt, a egalității de șanse, reprezintă principii esenţiale pentru dezvoltarea unei societăți democratice și îşi reafirmă hotărârea de a contribui, în continuare, prin instrumentele diplomaţiei, la întărirea instrumentelor legislative şi instituţionale apte să prevină şi să sancţioneze antisemitismul, precum şi oricare alte manifestări de rasism, xenofobie, discriminare rasială şi intoleranţă. În acest sens, MAE reafirmă sprijinul pentru promovarea definiției de lucru a antisemitismului, adoptată în luna mai 2016, de plenara Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului (IHRA), pentru a fi utilizată de instituțiile abilitate în domeniul prevenirii și combaterii acestui fenomen. Ziua de 27 ianuarie 1945 reprezintă ziua eliberării prizonierilor din lagărul de la Auschwitz-Birkenau şi marchează comemorarea la nivel internaţional a victimelor Holocaustului.

Potrivit Rezoluţiei 60/7 din 2005 a Adunării Generale a ONU, statele sunt încurajate să comemoreze victimele Holocaustului şi să dezvolte programe educaţionale în materie de Holocaust.

El este romanul cu cea mai are PENSIE din tara! Suma URIASA pe care o primeste de la stat in fiecare luna

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Internaţional

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI