Evenimentul Zilei > Justitie > Iohannis, la ședința CSM. Cine vrea să fie procuror general
Iohannis, la ședința CSM. Cine vrea să fie procuror general

Iohannis, la ședința CSM. Cine vrea să fie procuror general

Se alege noua șefie a CSM. Bogdan Licu, care momentan ocupă funcția de procuror general interimar, a anunțat că se gândește serios la depunerea candidaturii.

UPDATE: Bogdan Licu, procurorul general interimar, a anunţat marţi, la sosirea la CSM, că se gândeşte serios să se înscrie în competiţia pentru funcţia de procuror general.

„Nu suntem astăzi aici pentru depunerea unei candidaturi, suntem aici ca să votam noua conducerea a CSM. Mă gândesc foarte serios la acest lucru, dar încă nu am luat o decizie”, a declarat Licu.


UPDATE – Președintele Klaus Iohannis va merge, marți, la ședința CSM.


Consiliul Superior al Magistraturii își va alege marți o nouă conducere, după ce înainte va fi prezentat un bilanț anual al activității. La ședința care va începe la ora 11.00, a fost invitat să participe și președintele Klaus Iohannis, potrivit europafm.ro.

Conducerea CSM este asigurată de judecătorul Lia Savonea (președinte) și procurorul Nicolae Solomon (vicepreședinte).Cu ocazia ședinței se vor discuta și validarea rezultatelor concursului pentru desemnarea procurorului şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie şi numirea candidatului admis în funcţia de procuror şef al Secţiei, respectiv Adina Florea.

Luând în considerare faptul că procurorul Adina Florea a depus o cerere de retragere din funcție, CSM va lua act de cererea respectivă.