Cea mai mare problemă la redeschiderea școlilor. Cum vor face față instituțiile??

epa08598709 Upper school pupils wearing face masks take part in an English language course at the comprehensive school Duisburg-South, Germany, 12 August 2020. 2.5 million pupils in North Rhine-Westphalia are going back to school as of today: After the corona break and the summer holidays, lessons will start again. Distance rules and the wearing of masks are mandatory from grade 5 on - even during school hours. EPA/SASCHA STEINBACH SCOALA, ELEVI, PANDEMIE, COVID 19, CLASA, PREDARE, PROFESOR,

Duminică, în școli a fost zi de curățenie, reprezentanții intituțiilor încercând să pună la punct toate detaliile pentru ca elevii să revină în siguranță la cursuri.

În acest weekend, în zeci de școli din România a fost zi de curățenie. Reprezentanții instituțiilor de învățământ au încercat să pună la punct toate detaliile pentru ca elevii să revină în siguranță la cursuri.

Potrivit mai multor experți din domeniul educației și al sănătății, una dintre cele mai mari provocări va fi respectarea distanțării între elevi deoarece multe săli de clasă nu sunt destul de spațioase. Astfel, aerisirea acestora ar trebui să reprezinte principala preocupare a reprezentanților instituțiilor de învățământ.

Într-o unitate de învățământ din Capitală -au instalat termoscannerele pentru verificarea temperaturii. La intrarea în școală au fost puse covoare cu dezinfectant. Într-o clasă învață 37 de elevi, însă în bănci vor fi doar 32, 5 dintre aceștia urmând să participe online la cursuri. Cadrele didactice susțin că distanțarea de un metru nu poate fi respectată deoarece această clasă este oricum supra aglomerată, spațiul fiind extrem de mic.

Întinate de redeschidere, în zeci de școli din România a fost zi de curățenie. Există o singură solție

„Trebuie să păstreze acelaşi loc în bancă. După amiaza, după dezinfecţia suprafețelor, se ataşează etichete cu numele copiilor, ca ei când revin la şcoală să se aşeze în acelaşi loc”, a declarat Dana Corina Bobocea, directorul Colegiului Naţional „Grigore Moisil” din București.

„Salvarea aici are să fie geamurile deschise nonstop. Este frig, ştiu. Nu există curent, se ştie în medicină, aerul care se mişca este foarte sănătos în situaţia de acum. Pentru cei care au sinuzită, să stea acasă”, a declarat Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică.

În ceea ce privește efectuarea testelor anti-covid în unitățile de învățământ, premierul Florin Cîțu a declarat că „Vor fi situaţii excepţionale, când vor fi folosite aceste teste. Nu testam pe toată lumea din prima zi. Sunt copii care vor avea simptome şi atunci va trebuie să fie completat acel formular. Nu trebuie să vină lumea cu formularul completat la scoală”, scrie Știrile Pro TV.