Zece sfaturi dacă ești la început în folosirea unui detector de metale
- Iuliu Vlădescu
- 17 iulie 2020, 11:06
Abia ți-ai cumpărat un detector de metale, ești hotărât să găsești super comori sau doar obiecte inedite cu valoare istorică?
Ține cont de aceste câteva sfaturi înainte de a te apuca de „vânătoare”.
1. Cumpără cel mai bun detector de metale pe care ți-l permiți
Chiar dacă ai un buget limitat, cumpără cel mai bun detector de metale pe care ți-l permite acest buget. Nu vei regreta că ai cheltuit un pic mai mult decât îți propuseseși, dacă te vei sfătui înainte de a lua decizia de cumpărare cu un profesionist. Dacă ai pe cineva cu vechime în acest domeniu, nu ezita să-i ceri sfatul. Îți va spune și el că e importantă calitatea detectorului de metale.
2. Începe întotdeauna din propria-ți grădină sau dintr-un parc apropiat
Ideea e că trebuie să te obișnuiești cu noul tău detector de metale mai întâi. Nu te arunca direct la coclauri, departe de casă, ci începe ușor, din propria-ți curte sau grădină sau dintr-un parc din apropiere. Vei găsi o mulțime de capace de bere, inele de cutii de aluminiu și monede, dar nu te descumpăni! Toate acestea fac parte din practica absolut necesară dacă ești la început de drum în căutarea de comori. Niciodată nu știi ce poți găsi data viitoare când ieși la „vânătoare”.
3. Sapă și scoate tot!
Până te vei obișnui cu diferitele tonalități ale detectorului tău de metale, nu lăsa nimic nedezgropat. Este important să nu ignori niciun sunet făcut de detector. Nu ți-ai dori să pierzi ceva de valoare, doar pentru că tu te gândești că e doar un alt capac de bere. Cu cât timp mai mult petreci căutând comori, cu atât mai multe șanse ai să reușești. Un detector de metale cere perseverență.
4. Nu te apuca de detectat metale în locuri supraaglomerate
Chiar dacă te-am sfătuit să mergi în parcuri, la început, asta nu înseamnă că trebuie să o faci la sfârșit de săptămână, când parcul e plin. Alege zilele lucrătoare sau diminețile devreme pentru căutări, pentru că nu vei fi disturbat și nici tu nu vei disturba pe alții.
5. Alternează mereu locurile de căutare
Dacă nu găsești nimic de valoare într-un parc azi, sunt șanse mici să găsești mai multe mâine. De aceea, alternează cât mai mult locurile în care folosești detectorul de metale. Aplică principiul rotației și revino în același loc doar după câteva zile bune pe care le-ai petrecut în alte locuri. În plus, investighează bine zonele înainte să te apuci de căutări. O plajă pe care se țin des petreceri va avea multe capace de bere, dar există și șanse mai mari să găsești bunuri de valoare.
6. Poartă căști comode
Nu e neapărat obligatoriu să porți căștile, dar acestea te vor ajuta să detectezi semnalele slabe. Dacă alegi totuși să le folosești, alege o pereche cât mai comodă, dat fiind că le vei purta pentru mult timp pe urechi.
7. Poartă mereu o borsetă cu tine
Te va ajuta să depozitezi obiectele găsite. În plus, ține minte: întotdeauna aruncă obiectelle găsite care nu sunt de valoare. Nu le arunca înapoi niciodată. Contribuie la curățarea locurilor de detectare.
8. Ieși la căutări mereu după ploaie
Nu doar că solul umed este mai potrivit pentru conductivitate, ci te va ajuta și când va fi nevoie să sapi pentru obiectele semnalate de detectorul de metale.
9. Verifică bine locurile în care găsești bunuri de valoare
Dacă găsești un obiect de valoare, sunt șanse mari ca acesta să nu fie singur în locul respectiv. Verifică bine zona și refă ascultarea deasupra gropii, înainte să o astupi la loc.
10. Fii respectuos!
Acoperă mereu gropile pe care le-ai făcut în căutările tale, aruncă mereu la gunoi obiectele pe care nu le păstrezi și respectă mereu oamenii cu care te întâlnești în căutările tale.